De bezinning

Persoonlijk gebruik ik het einde van het jaar altijd voor een moment van ‘bezinning’. Ik zorg ervoor dat ik mezelf los week van kantoor. Eet, drink en lach met vrienden en familie. En kijk van een afstand terug op het afgelopen (persoonlijke en zakelijke) jaar.
Geschreven op:
30/12/2014

Dit jaar is dat extra bijzonder. Ik kijk terug op het eerste volle jaar van Bambuu. Waar Bas en ik eind 2013 nog met z’n tweeën naar een glas bier zaten te staren, moesten we deze maand een half restaurant afhuren om alle Bambuus en aanhang te kunnen herbergen.

Graag deel ik enkele hoogtepunten met jullie.

2014 WAS VOOR ONS HET JAAR VAN

… De Plantsoengracht. Het prachtige herenhuis (met badkamer en al) waar Bas en ik onze eerste stappen zetten met ons nieuwe bedrijf. Met een heerlijke keuken waar wij iedere vrijdag de beste lunches ooit op tafel toverden. Erg blij dat we dit mee hebben mogen maken.

… De Kickstart. Door het aanhaken van Jelle Hoffenaar en Bart Jonk kwam er een extra bak energie en middelen binnen, wat ons in staat stelde om snel de eerste uitbreiding te starten. Daarnaast werkt het toch net even beter als je belangrijke beslissingen kan afstemmen met ervaren ondernemers.

… De Sales. Medewerker 0000001 Bart Degeling kwam binnen. We hebben er trouwens bewust voor gekozen om uitbreiding in accountmanagement als eerste stap te nemen. Zo konden wij in sneltreinvaart ons concept voor de leeuwen gooien, wat resulteerde (en nog steeds) in wekelijkse optimalisatie van het concept.

… De Capaciteit. Nog voor de zomer nam het aantal opdrachtgevers zo snel toe, dat wij het werk met geen mogelijkheid meer aan konden. Snel uitbreiden dus. Ik kende Kim Snoek nog uit een vorig leven, dus die stap was snel gezet. Daarnaast kwam Annabel Rampen een soort van aanwaaien, die ook direct mee kon in de operatie. Maartje Splinter sloot aan om ons op structurele wijze te helpen met de bedrijfsvoering.

… De Wielingenstraat. Plantsoengracht had een hoop voordelen, maar toch ook wel wat nadelen. Groeiperspectief bijvoorbeeld. Met een aantal stagiairs erbij werd Bambuu al een aardig clubje. Het doel was om per oktober in een nieuw pand te zitten, modern en klaar voor de toekomst. Na een aantal opties te hebben bekeken, kwamen we terecht in het hypermoderne Nova Business Park aan de Wielingenstraat.

… De Druk. Na de zomer nam de sales een vogelvlucht. Aan de andere kant gingen er bijna geen opdrachtgevers weg. Dit zorgde voor een onvoorziene explosie van het aantal te bedienen opdrachtgevers, die bovendien steeds meer werk bij Bambuu gingen neerleggen. Als starter moet je goed op de centjes letten, dus personeel aannemen op de groei was er niet bij. Dan eerst maar op het tandvlees…

… De Winst. Het moment moest een keer gaan komen (toch?) en in oktober was het zover. Yes! De eerste zwarte cijfers en eindelijk een beetje lucht. Het hele jaar hebben we iedereen en alles keurig kunnen uitbetalen, maar we kunnen nu stiekem wel vertellen dat de winst net op tijd kwam…

… De Doorgroei. We zijn op het punt gekomen dat de sales (75% scoren) en het klantbehoud (90% behoud) redelijk voorspelbaar geworden zijn. Daarmee ook de personeelsbehoefte. In Q4 zijn Arjan Weijer, Ruud Schoen en Siobhan de Haas aangenomen als online marketeers, per 1 februari start een nieuwe strateeg. Eindelijk zicht op wat verlichting voor het zittende team.

VOORUITBLIK

Bas en ik zijn ervan overtuigd dat we het afgelopen jaar een solide basis hebben neergezet voor het realiseren van onze missie: mooie bedrijven helpen met de marketing die zij verdienen.

Onze focus ligt nu op verder professionalisering van ons mooie bedrijf. Denk daarbij aan backoffice optimalisatie, het worden van een nóg leukere werkgever en het vinden van de beste marketeers die er te vinden zijn. Maar bovenal: nog beter worden in het genereren van resultaat voor onze mooie opdrachtgevers.

Om af te sluiten wil ik jullie nog ‘een deuntje van bezinning’ meegeven, uitgevoerd door (onze persoonlijke) helden Acda & de Munnik. Hopelijk vind je het wat en anders: shift delete!

Cheers,

Sietse, ook namens Bas

 

Maandelijks de Thought Starter in je mailbox?
Meer weten of een vraag?

Wij helpen je graag!

Vul het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Bedankt voor je inschrijving!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Klik op bovenstaande button om de gegevens te verzenden. We zullen je gegevens gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie lees je in de privacyverklaring.

Gratis proefperiode

Vrijblijvend starten met marketing automation

Vraag nu direct een vrijblijvende trial van ActiveCampaign aan. Vervolgens heb je 14 dagen de tijd om ActiveCampaign van voor tot achter te testen.

Bedankt voor je aanvraag! Binnen enkele ogenblikken ontvang je een mail met inloggegevens om de komende 14 dagen ActiveCampaign te ontdekken!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Interessant voor jou?

Online Concurrentie Check.

Laat onze specialisten uitzoeken wat jij kan leren van de aanpak van je concurrent:

Check aanvragen
Bedankt voor jouw interesse. Je hoort spoedig van ons.
Oeps! Er ging iets fout bij het versturen.
Wij geven mooie MKB bedrijven het podium dat ze verdienen!

Laat mij eens
met je meedenken!

06 - 10 88 10 99
WhatsApp
Bel, app of mail mij om jouw uitdagingen te bespreken.
Bart Degeling
Partner / Consultant