Hoe snel ben jij... Op mobiel?

Google heeft aangekondigd vanaf juli 2018 de ‘Speed update’ te gaan doorvoeren. Mobiele websites met een trage ervaring worden straks gestraft met lage rankings. Het doel lijkt vooral om ECHT trage sites aan te pakken. Het wordt nog niet direct een wedstrijd wie de allersnelste is, maar de snelheid van je mobiele site wordt wel van steeds grotere invloed.
Geschreven op:
19/3/2018
'If everything seems under control, you're not going fast enough'

Verder geen nieuws?

Dat de snelheid van je website belangrijk is om te presteren in Google is voor de meeste mensen oud nieuws. In 2010 maakte Google van paginasnelheid al een belangrijke ranking factor. Toen lag de focus alleen op desktop zoekopdrachten en niet op mobiele zoekopdrachten. Een belangrijk verschil met de Speed update.

Inmiddels weten we dat mobiel verkeer steeds belangrijker wordt. Al in 2014 haalde het mobiele verkeer wereldwijd het verkeer in dat websites bezocht via desktop.

Al in 2014 haalde wereldwijd mobiel bezoek het verkeer via desktop in

Mobile first of bezoeker first?

Door het veranderde internetgebruik en de verschuiving van desktop naar mobiel is het al een tijdje best practice om het ontwerp van je website ook op mobiel goed (en snel) te tonen. Vanwege de shift naar meer mobiel verkeer is het vaak zelfs verstandig om je (nieuwe) website ‘mobile first’ te laten ontwerpen. Daarbij wordt de mobiele site dus de basis in plaats van de desktop variant.

Moet ik mijn website ook mobile first (laten) ontwerpen?

Hoeveel mobiele bezoekers heb jij?

Het uitgangspunt is dat je jouw website zo inricht dat deze voor je bezoeker het best toegankelijk is. Eenvoud en snelheid zijn daarbij belangrijk.

Mobile first is weliswaar een wereldwijde trend, toch kan het verkeer naar jouw website heel anders zijn. Check daarom je websitestatistieken in Google Analytics om te zien via welke devices jouw bezoekers het liefst naar jouw website komen. Lever je goederen of diensten aan bedrijven (B2B), dan kan je desktop bezoek hoger scoren.

Kip en ei

Of … komen die bezoekers niet via mobiel omdat je site niet juist is ingericht?

Wil je weten of de layout van jouw website ook geschikt is voor mobiel? Gebruik dan deze tool: https://goo.gl/a7XfQC

Maar of je nu mobile first of desktop first ontwerpt, het is hoe dan ook goed om ervoor te zorgen dat de ervaring van je bezoekers - via welk device ze jouw website ook willen bezoeken - altijd fantastisch is ...

en SNEL!

Ben ik snel genoeg?

Google bepaalt de spelregels van het zoeken en gevonden worden, maar laat jou als websitebouwer of -eigenaar niet in de kou staan. Wil je weten hoe snel Google jouw mobiele website vindt? Daar hebben ze een tool voor ontwikkeld: https://goo.gl/6pHVzp

Is jouw mobiele website nog niet snel genoeg, dan heb je nog tot juli 2018 om jouw site klaar te maken voor de wijziging in het algoritme van Google.

Als je wilt weten hoe bezoekers over jouw website navigeren, op desktop én op mobiel? Vraag een van de specialisten van Bambuu!

Bron: Search Engine Land

Maandelijks de Thought Starter in je mailbox?
Meer weten of een vraag?

Wij helpen je graag!

Vul het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Bedankt voor je inschrijving!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Klik op bovenstaande button om de gegevens te verzenden. We zullen je gegevens gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie lees je in de privacyverklaring.

Gratis proefperiode

Vrijblijvend starten met marketing automation

Vraag nu direct een vrijblijvende trial van ActiveCampaign aan. Vervolgens heb je 14 dagen de tijd om ActiveCampaign van voor tot achter te testen.

Bedankt voor je aanvraag! Binnen enkele ogenblikken ontvang je een mail met inloggegevens om de komende 14 dagen ActiveCampaign te ontdekken!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Interessant voor jou?

Online Concurrentie Check.

Laat onze specialisten uitzoeken wat jij kan leren van de aanpak van je concurrent:

Check aanvragen
Bedankt voor jouw interesse. Je hoort spoedig van ons.
Oeps! Er ging iets fout bij het versturen.
Wij geven mooie MKB bedrijven het podium dat ze verdienen!

Laat mij eens
met je meedenken!

06 - 10 88 10 99
WhatsApp
Bel, app of mail mij om jouw uitdagingen te bespreken.
Bart Degeling
Partner / Consultant