Synergie binnen de brancheorganisaties en aangesloten leden

Samenwerking tussen brancheorganisaties en Bambuu; win-win-win concept!
Geschreven op:
7/6/2019

Een win-win-win-concept, dat is hoe Nina Rawie, Marketing Strateeg bij Bambuu, een samenwerking tussen Bambuu en brancheorganisaties zou omschrijven. Brancheorganisaties kunnen hun leden een ervaren marketingpartner met verstand van zaken bieden. Leden krijgen hulp bij hun marketingbeleid en profiteren van een stukje ontzorging. En het voordeel voor Bambuu? ‘Wij doen ervaring op binnen verschillende branches en hoeven niet steeds opnieuw het wiel uit te vinden. Want bedrijven die binnen dezelfde branche actief zijn, krijgen online met dezelfde uitdagingen te maken’, aldus Nina Rawie.

‘Zie ons als marketingloket. Eén aanspreekpunt, één plek waar leden terechtkunnen met hun marketingvraagstukken’, Nina Rawie - Marketing Strateeg bij Bambuu.'

Branches kunnen op marketinggebied van elkaar leren

‘Laten we de recruitmentbranche als voorbeeld nemen. Bij Bambuu weten we welke uitdagingen daar spelen en hoe we die kunnen aanpakken. We weten wat werkt en welke boodschap we moeten overbrengen. Dat komt omdat we al ervaring hebben binnen deze branche. Die ervaring gebruiken we om leden van brancheorganisaties te ontzorgen. ‘Zie ons als marketingloket. Eén aanspreekpunt, één plek waar leden terechtkunnen met hun marketingvraagstukken’, aldus Nina Rawie.

‘Leden kunnen ook zelf iemand aannemen of een ander bureau inschakelen. Maar waarom zou je niet profiteren van de ervaring die er al is? Bij Bambuu hebben we die ervaring in huis. Dat scheelt bedrijven veel tijd en geld, en levert ook sneller resultaat op. Door samen te werken, hebben we een toegevoegde waarde voor alle partijen. In plaats van 1-op-1 tegen elkaar te concurreren, zijn we bezig om elkaar te versterken’, vertelt ze.  

Focus op recruitmentmarketing

Nina vervolgt: ‘Recruitmentmarketing is waar we ons binnen Bambuu op dit moment veel mee bezig houden. We merken dat veel bedrijven op zoek zijn naar passend personeel binnen de eigen organisatie of werven voor hun opdrachtgevers. Niet alle organisaties zijn bekend met de mogelijkheden van recruitmentmarketing. Vooral in branches waar personeel schaars is, hebben bedrijven moeite om de juiste kandidaten te vinden en bereiken.’

Goede voorbeelden zijn Bouwmensen en Joinuz. Voor Bouwmensen werven we jonge, afgestudeerde studenten om een opleiding te doen voor een baan in de bouw. We verzorgen campagnes naar de doelgroep én hun ouders om te laten zien hoe leuk het is om in de bouw te werken. Voor Joinuz gingen we via campagnes op onder meer Facebook en LinkedIn op zoek naar jeugdzorgconsulenten. Een gespecialiseerde functie waarvoor het een uitdaging is om de juiste mensen te vinden.‘ Met een gerichte aanpak lukt het om zorg professionals te laten solliciteren of om een afspraak in te plannen voor een kennismaking.

“Ontzorging en advies op marketinggebied is voor Joinuz onmisbaar in het behalen van onze doelstellingen. Of het nu sparren over de strategie of meer operationeel de werving van kandidaten betreft is Bambuu onze businesspartner”. Tristan van Heerdt - Directeur Joinuz.

Focus op dit moment ligt voor veel bedrijven op werving van personeel. Dat kan volgend jaar weer heel anders zijn. We sluiten onze aanpak aan op de ontwikkelingen van de markt en doelen van het lidbedrijf.  Naast recruitmentmarketing werken we structureel aan doelen als vindbaarheid, zichtbaarheid, (regionale) naamsbekendheid en leadgeneratie als onderdeel van het marketingbeleid van de aangesloten leden.

Kennisdeling is de gemene deler

‘Ontzorging, verstand van zaken en marketingervaring binnen specifieke branches; dat is de service die brancheorganisaties kunnen aanbieden als ze een partnerschap met Bambuu aangaan. Kennisdeling is hier de gemene deler’, aldus Nina Rawie. ‘Een brancheorganisatie biedt veel kennissessies aan. Ook daar kan Bambuu een rol spelen. Wat bereik je met online marketing? Wat kun je met social media? Het zijn thema’s die spelen bij de doelgroep, maar waar brancheorganisaties nu niet altijd een antwoord op hebben. Met Bambuu komt daar verandering in. Wij zijn het verlengstuk van iedere brancheorganisatie.


Benieuwd naar onze succesvolle aanpak? Kijk op www.bambuu.nl/brancheorganiaties. Of neem direct contact met ons op. We vertellen je er graag alles over.

Maandelijks de Thought Starter in je mailbox?
Meer weten of een vraag?

Wij helpen je graag!

Vul het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Bedankt voor je inschrijving!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Klik op bovenstaande button om de gegevens te verzenden. We zullen je gegevens gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie lees je in de privacyverklaring.

Gratis proefperiode

Vrijblijvend starten met marketing automation

Vraag nu direct een vrijblijvende trial van ActiveCampaign aan. Vervolgens heb je 14 dagen de tijd om ActiveCampaign van voor tot achter te testen.

Bedankt voor je aanvraag! Binnen enkele ogenblikken ontvang je een mail met inloggegevens om de komende 14 dagen ActiveCampaign te ontdekken!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Interessant voor jou?

Online Concurrentie Check.

Laat onze specialisten uitzoeken wat jij kan leren van de aanpak van je concurrent:

Check aanvragen
Bedankt voor jouw interesse. Je hoort spoedig van ons.
Oeps! Er ging iets fout bij het versturen.
Wij geven mooie MKB bedrijven het podium dat ze verdienen!

Laat mij eens
met je meedenken!

06 - 10 88 10 99
WhatsApp
Bel, app of mail mij om jouw uitdagingen te bespreken.
Bart Degeling
Partner / Consultant