Marketing Automation

Marketing automation is een marketingbegrip wat de afgelopen jaren een flinke groei heeft doorgemaakt in populariteit. Maar wat is marketing automation nu precies, welke tooling heb je er voor en wat zijn de voordelen. Binnen deze pagina vind je het antwoord op al jouw vragen rondom marketing automation.

Meer informatie

Wat is marketing automation?

Marketing automation is een marketingmiddel, waarmee je middels automatiseringen contact opwarmt om tot (vervolg)aankopen te komen. Om dit te bewerkstelligen kun je diverse marketing automation tools gebruiken. Welke past bij jou is afhankelijk van verschillende factoren.

Wat is het doel van marketing automation?

Om tot het doel en nut van marketing automation te komen is het wellicht goed om een wat technischere quote te gebruiken.

Het doel van marketing automation is om leads en prospects aan je bedrijf te binden door hen eerder in de customer journey 'binnen te halen'. Vervolgens gebruik je een geautomatiseerd proces om hen van de juiste informatie te voorzien om vervolgens een aankoop te doen of tot contact over te gaan.

Hoe zet je marketing automation in?

Het belangrijkste wat we bij Bambuu eigenlijk altijd zeggen, of het nou om het inzetten van marketing automation gaat of het testen van de beste titel van een advertentie; Het begint bij beginnen! Wij werken graag met ActiveCampaign, maar tools als Hubspot en AWeber volstaan ook om marketing automation in te zetten voor jou bedrijf.

Deze tools voorzien ook in een uitgebreide kennisbank op hun website(s). Zo wordt het eigenlijk al vrij eenvoudig om te starten. Vervolgens is het zaak om klein te beginnen. Bijvoorbeeld door een download aan te bieden op je website en deze in een automatisering toe te sturen aan je prospect.

Wat kun je met marketing automation?

Als strategisch marketingbureau hebben wij een tool gezocht die precies past bij onze werkwijze. Na een uitgebreid onderzoek hebben wij voor ActiveCampaign gekozen en zijn wij zelfs Certified Partner van deze marketing automation software geworden. Onderstaand een aantal belangrijke features van ActiveCampaign.

E-mailmarketing

Ben je toe aan de stap om je e-mailmarketing naar een hoger niveau te tillen? Kies dan voor ActiveCampaign.

Meer informatie

Marketing automation

Bespaar tijd door repeterende marketing- en salesprocessen te automatiseren en houd zodoende meer tijd over om te verkopen!

MEER informatie

Uitgebreid CRM

ActiveCampaign biedt een gebruiksvriendelijk CRM-systeem ter ondersteuning van jouw verkoopproces.

MEER informatie

Machine Learning

Met machine learning richt ActiveCampaign zich automatisch op de beste mails, winnende deals e/o sterkste content.

Meer informatie

Lead Scoring

Lead scoring zorgt ervoor dat jouw salesteam zich focust op alleen de meest kansrijke prospects en laat 'koude' leads nog in de funnel.

MEER informatie

Gratis trial

Probeer ActiveCampaign met een uitgebreide 14-daagse trial! Vraag hem via ons aan en ontvang een uitgebreide starterskit!

MEER informatie

Voor wie is marketing automation interessant?

Marketing automation is voor heel veel bedrijven interessant. Want nee, het is niet alleen bruikbaar voor grote bedrijven! Ook bij een klein aantal mailcontacten biedt het toegevoegde waarde. Het is voor jouw bedrijf interessant om te starten met marketing automation wanneer je:

  • Meer omzet wilt halen uit je bestaande klanten én nieuwe relaties
  • Nooit meer koude leads wilt nabellen
  • Opvolgprocedures wilt professionaliseren
  • Tijd wilt besparen bij de marketing- en salesafdeling
  • De tijd van het eerste contact naar de uiteindelijke sale wilt versnellen
  • Meer wilt halen uit bestaande marketing- en salesacties

Marketing automation stelt je in staat om op een eenvoudige manier meer resultaat te halen uit hetzelfde budget. Wie wil dat nou niet?

Marketing Automation software

Wij werken met ActiveCampaign als marketing automation software. Deze gebruiksvriendelijke tool biedt een zeer uitgebreid pakket tegen een uiterst vriendelijke prijs.

marketing automation

ActiveCampaign

Onze favoriet. De beste marketing automation software tegen een uiterst scherpe prijsstelling.

gratis trial
E-mail marketing automation

Hubspot

Het meest uitgebreide pakket, maar daar staat wel een fikse maandelijkse investering tegenover.

Gratis trial
Marketing automation software

AWeber

Starten met marketing automation? Check dan AWeber. Een prima pakket voor starters.

Gratis trial
Bel, app of mail mij om jouw uitdagingen te bespreken.
Dennis Veldhuis
Marketing Automation Consultant / Projectmanager