Groenhart.nl: Een fundament voor de toekomst

In samenwerking met Arlanet lanceert Bambuu een nieuwe webshop voor Groenhart

Groenhart is bij Bambuu terecht gekomen toen bleek dat zij een nieuwe site moesten ontwikkelen en de online propositie wilde verbeteren. Groenhart is met al bijna 100 jaar ervaring een grote speler in het verkopen van gereedschappen, ijzerwaren en materiaal. Zij hebben tien vestigingen op verschillende plaatsen in Noord-Holland en daarnaast is er ook een webshop.

"Met Bas, Sietse en hun team is het zeer goed werken."

Ben Kok
Commercieel Directeur Groenhart Groep

Toen Groenhart het ERP-systeem, waar ook de oude website aan was gekoppeld, wilde vervangen werd de hulp van Bambuu ingeroepen. In eerste instantie was de vraag aan Bambuu om het bedrijf te ondersteunen met keuzes in dit traject. Groenhart werd vervolgens voorzien van een strategisch advies. Daarnaast werd het traject om webbouwers te benaderen begeleid en vervolgens het projectmanagement gedaan door Bambuu.

Webshop

In een tijd van vijf maanden is het fundament voor de ambities in de toekomst, een nieuwe webshop, neergelegd. De nieuwe site werd in samenwerking met Arlanet ontwikkeld. De webshop is in vergelijking met de oude site nu al zoveel groenhart01beter. De snelheid scoort volgens Google Pagespeed Insights bijvoorbeeld meer dan een ruime voldoende en ruim de helft van het bezoek komt via de organische zoekresultaten. Daarnaast is ook het bestelproces flink aangepakt. Je hoeft als klant niet perse meer een account te hebben om iets te bestellen en men kan nu een bestellijst maken van producten die zij regelmatig nodig hebben.

Bambuu helpt Groenhart daarnaast ook om meer omzet uit de webshop te halen. Dit wordt gerealiseerd door de shop te optimaliseren, slimme processen in te richten en de juiste online marketing kanalen in te zetten.

Samenwerking

Er is voor zowel Bambuu als Groenhart nog werk aan de winkel en daardoor staat de samenwerking tussen de twee partijen nog in de kinderschoenen. Bambuu ziet bijvoorbeeld nog kansen in het uitbreiden van de doelgroepen. Waar de shop nu vooral gericht is op de zakelijke markt, liggen er ook kansen in de particuliere markt voor kwalitatief gereedschap en materialen.

Is jouw bedrijf ook op zoek naar een online marketing manager die naast je staat en samen met jou aan de slag gaat? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Meer van onze werkwijze ontdekken?

Bekijk ook deze voorbeelden:

Wij geven mooie MKB bedrijven het podium dat ze verdienen!

Laat mij eens
met je meedenken!

06 - 10 88 10 99
WhatsApp
Bel, app of mail mij om jouw uitdagingen te bespreken.
Bart Degeling
Partner / Consultant