Van tekst naar beeld - Zo ga je aan de slag met Midjourney!

In het tijdperk van technologische vooruitgang is het gebruik van AI niet meer weg te denken uit onze dagelijkse routine. In deze blogpost gaan we dieper in op Midjourney, een AI-tool die helpt bij het genereren van beeldmateriaal. We geven je praktische stappen en tips om je op weg te helpen.

Van tekst naar adembenemende beelden: Leer hoe Midjourney de kracht van AI benut voor unieke visuele creaties.

Anoek Haisma
Door:
Anoek
Thursday
2
November
2023
Executie

Bij Bambuu zoeken we voortdurend naar slimme hulpmiddelen die onze visuele inhoud verrijken. Midjourney is precies wat we nodig hebben! Dit AI-platform creëert prachtige visuals op basis van tekstbeschrijvingen. Of je nu zoekt naar realistische beelden of juist bijzondere creaties, Midjourney stelt niet teleur.

Tijdens de Freaky Friday hebben we geëxperimenteerd met het maken van realistische afbeeldingen via Midjourney. Wil je ontdekken hoe je met AI unieke visuals kunt creëren? Hier zijn enkele tips:

Eerst even inloggen bij Discord:

 • Bezoek discord.com en registreer of log in.
 • Creëer een privékanaal voor overzichtelijkheid en privacy.

Begin met het schrijven van je prompt

Elk beeld dat door Midjourney wordt gemaakt, begint met een zogenaamde 'prompt'. Een prompt is een korte tekstuele instructie die aangeeft wat de AI moet creëren of visualiseren. Het is jouw manier om AI te sturen in de richting van wat je wilt creëren. Door specifieker te zijn in je prompt, kun je nauwkeurigere resultaten krijgen.

Voorbeeld: Als je een afbeelding wilt van een sportauto, kun je schrijven: “/imagine create a photo of a sports car.”

Stel, je wilt niet zomaar een afbeelding van een sportauto, maar van een rode sportauto in een berglandschap bij zonsondergang. Je prompt kan dan zijn: "/imagine create a photo of a red sports car in a mountainous landscape at sunset."

Wens je variaties? Gebruik de knoppen V1 tot V4

Soms wil je verschillende interpretaties van dezelfde prompt zien. Hiervoor heeft Midjourney de variatieknoppen V1 tot V4. Elke knop genereert een unieke variant van de afbeelding op basis van je oorspronkelijke prompt. Dit is vooral handig als je een specifiek beeld in gedachten hebt, maar openstaat voor verschillende artistieke interpretaties.

Kwaliteitsverbetering met upscaling

Het is nu mogelijk om de resolutie of de kwaliteit van het gegenereerde beeld te verhogen. De upscaling knoppen U1 tot U4 laten je het beeld vergroten zonder aan kwaliteit te verliezen. Ideaal! 

Gebruik parameters om je beeld te verfijnen

Ga aan de slag met parameters! Deze handige afstellingstools zijn essentieel om het perfecte beeld te vormen in AI-gestuurde creaties. Parameters worden direct achter de prompt geplaatst om specifieke instructies aan de AI te geven.

Voorbeeld: Als je een horizontale afbeelding van een rode sportauto in een berglandschap bij zonsondergang wilt, kan je prompt met parameter eruit zien als: "/imagine create a photo of a red sports car in a mountainous landscape at sunset --ar 16:9".

Hieronder volgt een kort overzicht van enkele belangrijke parameters die je kunt gebruiken om je afbeeldingen te perfectioneren:

 • Aspect ratio (--ar of --aspect): Dit bepaalt de verhouding tussen de breedte en de hoogte van je afbeelding. Typische aspect ratio's zijn 1:1, 16:9 en 4:3. Door deze parameter te gebruiken, kun je ervoor zorgen dat je afbeelding perfect past in de ruimte die je hebt. 
 • Exclusie (--no): Met deze parameter kun je bepaalde elementen uitsluiten van je beeld. Als je bijvoorbeeld een afbeelding van een park wilt, maar zonder eenden, zou je kunnen schrijven: --no ducks. Midjourney zal dan een afbeelding te genereren die aan alle andere criteria voldoet, maar zonder eenden.
 • Stijl (--stylize of --s): Hiermee kun je de artistieke flair van de afbeelding aanpassen. Als je een meer gestileerde, bijna schilderachtige versie van je beeld wilt, kun je deze parameter kunnen verhogen. Een waarde van 500 zou bijvoorbeeld een beeld opleveren dat half realistisch, half artistiek is.
 • Esthetiek (--style): Deze parameter gaat over het algemene gevoel en de sfeer van de afbeelding. Wil je een foto die er ruw en onbewerkt uitziet? Kies dan voor --style raw. Of misschien wil je iets dat er dromerig en etherisch uitziet? Experimenteer met verschillende waarden om te zien wat het beste werkt.

Tweak je beeld met de knoppen (vary, pan, zoom)

Verfijn je afbeelding met enkele simpele knoppen. Naast parameters zijn er directe acties die je kunt uitvoeren om je beeld precies goed te krijgen. Van subtiele aanpassingen tot grotere veranderingen, ontdek hoe de knoppen 'vary', 'pan' en 'zoom' je kunnen helpen het perfecte beeld te creëren.

 • Vary: Hiermee kun je kleine variaties in het beeld introduceren zonder de algehele compositie te veranderen.
 • Pan: Hiermee kun je het focuspunt van de afbeelding verplaatsen. Het is vergelijkbaar met het verschuiven van de camera naar links, rechts, omhoog, of omlaag.
 • Zoom: Met deze functie kun je in- of uitzoomen op specifieke delen van het beeld, waardoor je dichterbij of verder weg kunt kijken van het onderwerp.

Voor de Pro's: Extra tips met Midjourney

Heb je al ervaring met Midjourney en ben je klaar voor de volgende stap? Ontdek hieronder geavanceerde functies die je creaties naar een hoger niveau tillen:

 • Beschrijven met /describe: Upload een afbeelding en laat Midjourney mogelijke prompts genereren. Het laat ook de aspect ratio zien en helpt je nieuwe stijlen te ontdekken. Voorbeeld: /describe Upload: afbeelding-1.jpg
 • Combineren met /blend: Upload twee tot vijf afbeeldingen en creëer een fusie van deze beelden. Let op: Deze functie werkt momenteel niet met tekst prompts. Voorbeeld: /blend Upload: afbeelding-1.jpg Upload: afbeelding-2.jpg
 • Image Prompts: Combineer een bestaande afbeelding met een tekst prompt. Dit kun je doen door /imagine, gevolgd door de URL van de afbeelding en de tekst prompt. Voorbeeld: /imagine https://website.nl/auto.jpg photo of a car on the beach --v 5.2 --ar 2:1

Conclusie

Met de kracht van AI en hulpmiddelen zoals Midjourney is de sky de limit voor creatievelingen. Duik erin en ontdek de alle mogelijkheden van geautomatiseerde beeldcreatie. Veel plezier en succes met creëren!

Arrow icon
Anoek Haisma
Anoek Haisma
Marketeer

Interesse in onze aanpak? Laat Bambuu meekijken met je uitdagingen.

Bekijk of je in aanmerking komt voor een vrijblijvende nulmeting door onze specialisten.

No items found.