Recruitment Marketing

Aantrekken van nieuwe medewerkers. Talenten hebben de banen voor het oppikken. Hoe zorg je dat ze in slaapzakken bij jullie voor de deur liggen? Recruitment Marketing plaveit de weg.

Wat we doen:

Marktonderzoek

Een gedegen marketingaanpak begint met optimaal inzicht in trends, marktontwikkelingen en klantbehoeften. Mogelijke oplossingen: desk research, field research, enquêtes, data sources, AB testing, pilotting.

Marketing Strategie Canvas

Het traject om in ongeveer 4 weken een kraakheldere recruitment marketing strategie te definiëren. Begeleid door onze strategen, in co-creatie met jullie Management Team. Dit traject werkt zo:

01
Employer Branding

Hoe onderscheiden jullie je als werkgever? Hoe breng je dit op een duidelijke en aantrekkelijke manier naar de markt? Wij helpen jullie met het ontwikkelen van een woest aantrekkelijk werkgeversmerk.Van kernwaarden tot identiteit, tone of voice en beeld / geluid.

02
Recruitment Marketing

Zichtbaar en vindbaar worden voor potentiële toekomstige medewerkers. Zorgen dat deze aandacht zich optimaal vertaalt naar nieuwe contactmomenten, bijvoorbeeld via jullie Werkenbij-omgeving. Het resultaat komt voort uit actief beleid, volgens de laatste inzichten en mogelijkheden.

03
Contentontwikkeling
(content, design, fotografie, video)

De juiste aandacht leidt tot consumptie van jullie content. Of het gaat om bedrijfsvideo’s, animaties, uitwerking van kernwaarden of aantrekkelijke vacatureteksten.

04
Media
(Indeed, socials, TPM, OOH)

Aanwezig zijn op de juiste plaatsen, waar jouw doelgroep zich bevindt. Dit kunnen tijdschriften, kranten of radiostations zijn. Of concreter, jobboards zoals Indeed en LinkedIn. Niet afwachten, maar jagen!

05
Tech & Tooling
(Recruitee, ai)

De juiste tooling maakt de dingen efficiënter. Denk aan pakketten als Recruitee, die CRM, Werkenbij-websites en Jobboards combineren. Bambuu is premium partner van de meest gangbare tools, waaronder Recruitee.

Hulp nodig bij jullie uitdaging?

Bart Degeling, Consultant & Partner bij Bambuu
Bart Degeling
Consultant / Partner

Plan dan een vrijblijvende call in met Bart Degeling