Marketing Strategie Canvas

Wel de lusten
Niet de lasten
van een eigen marketing team.
check hoe
In 4 weken naar een glasheldere Roadmap voor een winnende marketingaanpak. Waarmee jullie eindelijk écht grip krijgen op jullie groeiplannen voor de komende 3 jaar.
ActiveCampaign CRM Marketing automation

Maak kennis met het Marketing Strategie Canvas

In een inspirerend traject zetten van 4 weken, zetten onze Marketing Strategen een winnende Roadmap neer - om marketing binnen jullie onderneming naar topniveau te trekken.

Van Strategie en Branding & Positionering, tot Marktbewerking en Organisatie. Co-created met jullie leiderschapsteam, zodat het met kracht de onderneming in kan.

Bouwstenen

Marketing Strategie Canvas

Een marketingactieplan is één ding. Het focust op de marketingacties die je wil uitvoeren om je business goals te bereiken. Die acties kan een marketeer, of een bureau, vervolgens voor je uitvoeren.


Wil je fundamenteler aan de slag met marketing? Daarvoor hebben wij het Marketing Strategie Canvas in onze gereedschapskist. Het raakt alle bouwstenen die je nodig hebt voor het ontwikkelen van een gedegen marketingbeleid binnen je onderneming.

Het Marketing Strategie Canvas werkt volgens de volgende bouwstenen:
Marketing-strategie
Wat is de bedrijfsstrategie en welke marketingstrategie gaan we volgen om de lange termijn ondernemingsdoelen te realiseren?
Branding & positionering
Wat definieert de onderneming, hoe vertalen we dit naar een representatief ‘brand’, en hoe zetten we dit vervolgens in de markt?
Marketing aanvalsplan
Hoe ziet het veld aan online en offline kanalen en activiteiten eruit om doorlopend de markt te bewerken? Hoe gaan we meten en constant verbeteren?
Organisatorisch plan
Wat doen we zelf (& hoe worden we steeds beter), wat huren we in, via welk ritme en welke tools & werkstructuren gaan we het in goede banen leiden?

Bij elkaar vormen deze bouwstenen de complete marketing competentie binnen de onderneming. Door dit goed in kaart te brengen, kan worden gewerkt aan een complete, duurzame opzet van het marketingbeleid.
De inhoud van de Bouwstenen wordt samengevat op het Canvas, waarop de Roadmap visueel wordt gepresenteerd aan alle stakeholders. Zo weet iedereen in één oogopslag waar de onderneming naar toe wil en wat hiervoor de te nemen stappen zijn.

De linkerkant van het Canvas gaat in op het fundament. Dit houdt in, de strategie, het merk en de Basecamp (grotere doel op termijn van 3 jaar).

De rechterkant van het Canvas gaat in op de uitvoering, wat wordt het marketingbeleid, hoe gaan we dit organiseren en welke acties pakken we nu aan?

Wat krijg je precies?

Voor ontwikkeling van het Marketing Strategie Canvas trekken we samen op met jullie leiderschapsteam (vaak: MT).

Samen stellen we scherp waar de onderneming over 3 jaar moet staan. Uitvoerig onderzoek vertelt ons precies wat het speelveld is. Deze insights vertalen we naar succespijlers voor jullie onderneming.

Op basis hiervan bepalen we de marketingspeerpunten. Deze speerpunten vertalen we naar prioriteiten voor het komende jaar - en een concreet actieplan voor de komende 4 tot 6 maanden.

Voor het ontwikkelen van jullie Marketing Strategie Canvas, nemen we samen de volgende stappen:
Groei Audit
Deze online audit wordt afgenomen onder alle leden van het leiderschapsteam (MT of Directie).

Via een aantal stellingen wordt de huidige situatie in kaart gebracht over alle bouwstenen. Daarbij willen we jullie uitdagen om je ondernemersdroom voor over drie jaar scherp te stellen.
01
groei audit
Intake Workshop
Op basis van de uitkomsten van de audit, wordt per bouwsteen de verdieping in kaart gebracht. Waar staan we nu en waar willen we naartoe?

Dit is een interactieve workshop met het hele leiderschapsteam, waarin we samen aan de slag gaan met verschillende canvassen en post-its.
02
workshop
Research fase
Het onderzoek bestaat uit het in kaart brengen van de markt, concurrentieveld, buyer journey van de doelgroep - in combinatie met een uitvoerige review van jullie huidige aanpak.

Zowel inhoudelijk (wat doen jullie) als organisatorisch (hoe wordt het uitgevoerd, welke leveranciers, is dat logisch, etc.).
03
d&F research
Canvas & Plan van Aanpak
In deze fase wordt alle informatie vertaald naar het Marketing Strategie Canvas. Dit is een inhoudelijk plan, tevens verwerkt tot een fysieke Canvas / Roadmap.
04
planvorming

Na het uitvoeren van deze stappen, is precies duidelijk wat we wanneer moeten doen om het winnende marketingbeleid te organiseren. Dit presenteren we bij jullie op locatie in een glashelder actieplan.

Het Canvas ontwikkelen we ook fysiek in A0 formaat, voor optimaal draagvlak binnen jullie team. Hierdoor weten alle stakeholders exact waar we naartoe gaan - en hoe we daar gaan komen.

Investering & next steps

De investering voor het Marketing Strategie Canvas-traject is € 4.950,-. Houd daarnaast rekening met ongeveer 8 uur tijd p.p. van de leden van jullie leiderschapsteam (over een periode van ongeveer vier weken).

Uiteraard opteert Bambuu voor (ondersteuning bij) de uitvoering van het plan. Hiervoor doen we een maatwerk voorstel, binnen de kaders die we van jullie hebben meegekregen.

Wat klanten
zeggen over ons.

9,0
recommendation
door klanten

"Lekker praktisch en to the point, gas erop! Wij zijn erg blij met Bambuu."

Annelies Ruis
WerfSelect

"We zijn zeer tevreden over de resultaten en het fijne contact."

Bambuu en Huisdierenbazaar werken sinds enkele maanden samen op het gebied van internetmarketing. We zijn zeer tevreden over de resultaten en het fijne contact. De lijnen zijn kort er er wordt uitstekend meegedacht. Keep pushing! 🚀🔥👍

Jeroen Koomen
Huisdierenbazaar

"Bambuu is een fijne partner
die mee denkt. "

Bambuu is een fijne partner die mee denkt. Het is prettig dat er korte lijnen zijn en snel geschakeld kan worden indien dit nodig is.

Brenda Hoff
Brenda Kookt
Wij geven mooie MKB bedrijven het podium dat ze verdienen!

Laat mij eens
met je meedenken!

06 - 10 88 10 99
WhatsApp
Bel, app of mail mij om jouw uitdagingen te bespreken.
Bart Degeling
Partner / Consultant