Agile marketing

Sietse Kingma
Door:
Sietse
Thursday
18
September
2014
Executie

Samenwerking met Bambuu is vaak even schrikken. Bambuu werkt namelijk niet volgens de traditionele marketingschool. Bambuu werkt volgens de methode ‘Agile marketing’.

De term agile is geleend uit de softwareontwikkeling, en wordt gekenmerkt door korte doorlooptijden en focus op snel testen en optimaliseren, in plaats van vooraf een compleet jaarplan te bedenken van achter een bureau.

Wat betekent dit in de praktijk?

  • De tactieken van Bambuu richten zich bijna nooit direct op al jouw activiteiten, of alle doelgroepen die jij bedient. In plaats daarvan kiezen we eerst de product-marktcombinaties waar de grootste kansen liggen.
  • Traditionele marketing richt zich op ‘big bangs’, naamsbekendheid en afgebakende campagnes. Bambuu richt zich op het ontwikkelen van online-marketingmachines, die bijvoorbeeld leads of meer sales genereren. De machine maken we iedere dag een stukje effectiever, doordat we alles doormeten.
  • Bambuu werkt niet met uitgebreide jaarplannen, waarbij alle activiteiten voor lange termijn zijn vastgesteld. In plaats daarvan bepalen we waar de grootste kansen liggen en starten we zo snel mogelijk met testen. Op basis van resultaten bepalen we next steps.
  • Bambuu baseert zich niet op uitgebreide marktonderzoeken. Voor ons is de beste manier om te testen of iets werkt of niet. Door veel en vaak te testen, hebben wij binnen no-time inzicht in kansrijke aanpakken.
  • Bambuu wedt nooit op één paard. Veel bedrijven doen er maanden over om vanachter een bureau een doortimmerde strategie uit te denken. Wij bedenken liever in één dag vier mogelijke aanvliegroutes, en gaan hier de volgende dag meteen mee testen. Op de best presterende route borduren we voort.

In onze optiek is agile marketing de enige manier om jouw concurrentie een stap voor te zijn. Jaarplannen bedenken vanachter bureaus? Niet meer van deze tijd. Wij willen iedere dag leren en bijsturen op basis van je ervaringen.

Meer weten over agile marketing? Contact één van de Bambuus!

Arrow icon
Sietse Kingma
Sietse Kingma
Directeur

Interesse in onze aanpak? Laat Bambuu meekijken met je uitdagingen.

Bekijk of je in aanmerking komt voor een vrijblijvende nulmeting door onze specialisten.

No items found.