Analytics – Als je maar op een paar cijfers zou kunnen sturen, zou deze erbij moeten zitten!

Google Analytics is veruit het meest gebruikte statistiekenprogramma. Logisch, de tool is gratis en biedt (voor de meeste bedrijven) voldoende inzichten. Sterker nog, je hebt beschikking over honderden functies en voor je het weet verdrink je in de mogelijkheden. Eén van de belangrijkste cijfers waar wij naar kijken is….
Geschreven op:
12/9/2016

…de bounce rate.

De bounce rate weerspiegelt het aantal bezoekers dat direct na binnenkomst, zonder door te klikken, weer weg gaat van je website. Dit wil je natuurlijk niet. Als bezoekers op je homepagina komen, dan wil je dat ze doorklikken naar bv. een opleidingsoverzicht. Als ze binnen komen op het opleidingsoverzicht, dan wil je dat ze een opleiding gaan bekijken. Ofwel, jouw website moet een funnel zijn die bezoekers uiteindelijk steeds verder naar conversie leidt.

Een hoge Bounce rate kent een aantal mogelijke redenen.

1) De pagina waarop iemand landt, nodigt niet uit om verder te kijken. Of de mogelijkheden zijn niet snel genoeg duidelijk. Bezoekers klikken weg omdat doorklikken niet duidelijk is.

Oplossing:Ga met de pagina aan de slag. Begin met de oogharentest. Ga een meter van je scherm afzitten en knijp je ogen dicht totdat je de website ziet door je oogharen. Zie jij waar je op moet klikken? Vind je dit een logische vervolgstap voor mensen op deze pagina? De pagina moet informeren, maar bovendien sturen op een logische next step.

2) De bron die de bezoeker heeft doorverwezen, heeft andere verwachtingen gewekt dan worden waar gemaakt op de pagina waarop de bezoeker landt.

Oplossing:Bekijk welke bronnen een te hoge bounce rate opleveren. Bijvoorbeeld Google, Facebook, e-mail of referrals. Wat is de belofte die wordt gemaakt door de bron? Bijvoorbeeld: iemand zoekt in Google op ‘auto’ en landt op een pagina over vervoer, met bovenaan een elektrische fiets. Pas het zoekwoord & de advertentie aan, of kies een andere landingspagina (om te zorgen dat de bezoekers wel op de juiste pagina landen).

Het verbeteren van je bounce rate werkt één op één door naar aantal conversies en daarmee het aantal verdiende euro’s. Het zorgt er bovendien voor dat je minder marketingeuro’s verspilt.

Nog een tip:

Wil je over je hele website werken aan verbeteren van de bounce rate? Start dan met de pagina’s die organisch het meeste verkeer uit Google ontvangen. Plaats bijvoorbeeld in de eerste alinea een simpele tekstlink naar een verdiepende download.

Maandelijks de Thought Starter in je mailbox?
Meer weten of een vraag?

Wij helpen je graag!

Vul het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Bedankt voor je inschrijving!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Klik op bovenstaande button om de gegevens te verzenden. We zullen je gegevens gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie lees je in de privacyverklaring.

Gratis proefperiode

Vrijblijvend starten met marketing automation

Vraag nu direct een vrijblijvende trial van ActiveCampaign aan. Vervolgens heb je 14 dagen de tijd om ActiveCampaign van voor tot achter te testen.

Bedankt voor je aanvraag! Binnen enkele ogenblikken ontvang je een mail met inloggegevens om de komende 14 dagen ActiveCampaign te ontdekken!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Interessant voor jou?

Online Concurrentie Check.

Laat onze specialisten uitzoeken wat jij kan leren van de aanpak van je concurrent:

Check aanvragen
Bedankt voor jouw interesse. Je hoort spoedig van ons.
Oeps! Er ging iets fout bij het versturen.
Wij geven mooie MKB bedrijven het podium dat ze verdienen!

Laat mij eens
met je meedenken!

06 - 10 88 10 99
WhatsApp
Bel, app of mail mij om jouw uitdagingen te bespreken.
Bart Degeling
Partner / Consultant