Canva Create 2024 - Ontdek de nieuwe features

Vrijdag 24 mei 2024 presenteerde Canva de allernieuwste features tijdens Canva Create. In deze blog vertellen we je meer over de nieuwste updates in Canva.

Vrijdag 24 mei presenteerde Canva de nieuwste updates tijdens Canva Create. Lees onze blog en ontdek de nieuwste functionaliteiten.

Anoek Haisma
Door:
Anoek
Friday
24
May
2024
Executie

Canva Create is een jaarlijks evenement waarin Canva de nieuwste functies en mogelijkheden presenteert. Tijdens dit evenement, dat zowel fysiek als online te volgen was, laat Canva zien waar zij de afgelopen periode aan hebben gewerkt. In deze blog vertellen we je meer over wat er nieuw is.

Denk je, ho, wacht, Canva wat? Canva is een online grafisch ontwerpplatform waarmee gebruikers eenvoudig visuele content kunnen creëren. Denk hierbij aan social media posts, presentaties, posters en nog veel meer. Marketeers bij Bambuu maken graag gebruik van Canva vanwege de snelheid waarmee je ontwerpen kan maken.

En Canva wordt ieder jaar beter! Hierbij een paar highlights van wat nieuw is binnen Canva in mei 2024.

Nieuw in Canva: Work Kits

Een groot nieuw onderdeel binnen Canva zijn de Work Kits. Deze Work Kits zijn ontworpen om de specifieke behoeften van verschillende afdelingen binnen een organisatie aan te pakken. Canva heeft Work Kits ontwikkeld voor marketing, sales, HR en een creatieve Work Kit.

De Marketing Work Kit bestaat uit templates voor campagnes, go-to-market strategieën en social media content. Maar ook vind je merkconform materiaal voor elk kanaal, zoals LinkedIn, Instagram en YouTube.

In de Sales Work Kit vind je templates voor voorstellen en ideeën voor hoe je presentaties kunt opnemen.In de HR Kit vind je juist weer integraties met HR-apps zoals Slack, Monday en LinkedIn.

De Work Kits zorgen ervoor dat je op basis van jouw functie de juiste ontwerpen, tools en tips ontvangt. Handig!

Illustraties opmaken met AI

Het genereren van afbeeldingen en video's middels AI in Canva is niet nieuw. Wat wel nieuw is, is de mogelijkheid om ook illustraties te ontwerpen met behulp van AI. Hierdoor is er altijd wel een geschikte illustratie beschikbaar.

Video ontwerpen in Canva

Canva is er niet alleen voor statisch beeld, je kunt het ook gebruiken voor het maken van video's voor bijvoorbeeld advertenties en demo's. Nieuw in de video-editor is de mogelijkheid om het geluid te verbeteren en highlights toe te voegen. Hiermee kun je eenvoudig hoogtepunten in een video selecteren.

Vernieuwde mogelijkheden met apps

In Canva kun je diverse apps koppelen. Canva breidt deze apps voortdurend uit, waardoor de functionaliteiten binnen Canva worden vergroot. Zo kun je Canva koppelen met Asana, Google Ads en Monday.com. Maar ook kun je kiezen voor creatieve apps, zoals het vergroten van de afbeelding middels de Image Upscaler, het toevoegen van een kleurovergang aan tekst met de Type Gradient app of het checken van je design voor Meta met behulp van de Meta Design Check.

Nieuw design

Maak je al gebruik van Canva, dan kan het even wennen zijn als je Canva opent. Het design wordt namelijk geüpdatet zodat jij beter en sneller ontwerpen kunt maken.

Nieuw design Canva

Conclusie Canva Create 2024

Canva blijft zich ontwikkelen en biedt steeds meer  tools en functies om het creatieproces te vergemakkelijken. Met de introductie van de nieuwe Work Kits, verbeterde AI-mogelijkheden en de uitgebreide app-integraties, wordt het creëren van professionele ontwerpen nog toegankelijker. Blijf experimenteren en ontdek hoe deze updates jouw (creatieve) proces kunnen verbeteren. Succes!

Arrow icon
Anoek Haisma
Anoek Haisma
Marketeer

Interesse in onze aanpak? Laat Bambuu meekijken met je uitdagingen.

Bekijk of je in aanmerking komt voor een vrijblijvende nulmeting door onze specialisten.

No items found.