Facebook: 6 tips voor zakelijk succes

Sietse Kingma
Door:
Sietse
Friday
22
April
2016
Strategie
1.      Plaats interessante content

Eén van de grootste redenen dat fans pagina’s niet (meer) volgen is dat ze berichten niet interessant vinden. Bedenk bij elk bericht dus of jouw doelgroep (nee, niet jij!) het boeiend vindt om te lezen. En hoe weet je nou wat je doelgroep interessant vindt? Kijk eens naar je vorige berichten: welke werden het meest gedeeld en leuk gevonden? En hoe is dit bij de concurrentie?

 

2.      Zorg voor afwisseling

Plaats vooral niet steeds hetzelfde. Ondanks dat je nu weet wat je doelgroep interessant vindt, houden mensen wel van wat afwisseling. Een goede richtlijn is de 70-20-10 regel: 70% van je berichten komt van jouw bedrijf. 20% van je berichten is content van anderen wat je bijvoorbeeld deelt. En 10% is promotie.

 

3.      Bind geïnteresseerden aan je

Mensen die jouw bericht leuk vinden, hoeven niet per se fan van jouw pagina te zijn. Wel vinden ze jouw bericht interessant; hoe makkelijk is het dan om ze fan te maken. Klik onder je bericht op het duimpje. Je ziet nu wie jouw bericht leuk vinden. Achter de naam staat of iemand je pagina al leuk vindt, of dat je diegene kunt uitnodigen. Klik op uitnodigen. Je haalt zo vast weer wat extra fans van jouw pagina binnen!

 

4.      Plaats berichten wanneer jouw fans online zijn

In de statistieken kun je bij ‘berichten’ zien wanneer jouw fans online zijn. Handig natuurlijk om je volgende berichten op dat tijdstip te plaatsen (of in te plannen).

 

5.      Reageer!

Geeft iemand een reactie op jouw bericht, geef dan ook een antwoord. Dit zorgt er voor dat jouw bericht weer terugkeert in het nieuwsoverzicht van je fans. Zo heb je dus meer kans dat mensen jouw berichten zien. En natuurlijk waarderen jouw fans het als je ze aandacht geeft op die manier.

 

6.      Schakel je collega’s in

Het klinkt simpel en dat is het ook: samen bereik je meer dan alleen. Heb je een bericht geplaatst op je zakelijke account, vraag collega’s dan het bericht leuk te vinden en te delen. Zo bereik je niet alleen degenen die jouw bedrijfspagina volgen, maar ook het netwerk van je collega’s. Handig natuurlijk om dit ook zelf te doen, want delen is vermenigvuldigen!

 

Ben je zelf al aan de slag gegaan met je Facebookpagina en wil je er nóg meer uithalen? We helpen je natuurlijk graag! Je kunt altijd even sparren met onze marketingstrategen. Ontdek dan ook de wondere wereld van Facebook Advertising.

Arrow icon
Sietse Kingma
Sietse Kingma
Directeur

Interesse in onze aanpak? Laat Bambuu meekijken met je uitdagingen.

Bekijk of je in aanmerking komt voor een vrijblijvende nulmeting door onze specialisten.

No items found.