Hoe wij leads genereren met online quizes

Op zoek naar een creatieve én effectieve manier om nieuwe leads te creëren? Bij Bambuu hebben we de afgelopen maanden voor meerdere klanten een quiz opgezet t.b.v. lead generatie. En we zijn mega enthousiast over de resultaten!
Geschreven op:
15/6/2016

Gamification van leadgeneratie brengt je meer leads

Of je nu geïnteresseerd bent in het kennislevel, persoonlijkheid of huidige levensfase van je doelgroep, een quiz gaat je helpen om hierachter te komen. De insteek van een quiz verschilt natuurlijk per product of dienst. 

Zo ontwikkelden wij afgelopen maanden quizes over het verkoopklaar maken van je huis, of je gelukkig bent in je tuin en welke BMW motor bij jou past. We delen graag twee cases met je.

Case 1: Ben jij geschikt voor een carriere in de bouw?

Afgelopen mei maakten we een quiz voor MBO-opleider Bouwmensen. Doel is om bewustwording te realiseren onder potentiële leerlingen en hun ouders dat de bouw groeit en er écht interessante banen zijn. Het is niet alleen klappertanden in de regen op een steiger.

Deze quiz hebben we geïntegreerd in een aparte landingspagina en vervolgens promotie gestart op Facebook. Het resultaat? 165 invulde formulieren binnen één week voor gemiddeld €0,87 per lead. Deze leads worden opgevolgd per mail met een overzicht van de open dagen en een brochure voor ouders.

Case 2: Wie is op zoek naar een nieuwe baan in de zorg?

Ook maakten we een quiz voor arbeidsbemiddelaar Joinuz: Hoe kun jij meer verdienen in de zorg? Het doel was om zorgprofessionals te vinden die toe zijn aan een nieuwe uitdaging met een beter salaris. Na het samenstellen van de quizvragen en uitkomsten hebben we de quiz gedeeld in relevante groepen op sociale media. Tevens is de quiz met een klein budget gepromoot op Facebook.

Het resultaat was 69 ingevulde formulieren in anderhalve maand. Joinuz ontving de namen en mailadressen van de deelnemers + de regio waarin zij willen werken. Met deze gegevens kan Joinuz de deelnemers gemakkelijk een berichtje sturen via LinkedIn met een vacature aanbod op maat.

Benieuwd wat een quiz voor jouw organisatie kan doen? Neem contact op met jouw marketeer van Bambuu of bel ons op 085-210 4747.

Maandelijks de Thought Starter in je mailbox?
Meer weten of een vraag?

Wij helpen je graag!

Vul het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Bedankt voor je inschrijving!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Klik op bovenstaande button om de gegevens te verzenden. We zullen je gegevens gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie lees je in de privacyverklaring.

Gratis proefperiode

Vrijblijvend starten met marketing automation

Vraag nu direct een vrijblijvende trial van ActiveCampaign aan. Vervolgens heb je 14 dagen de tijd om ActiveCampaign van voor tot achter te testen.

Bedankt voor je aanvraag! Binnen enkele ogenblikken ontvang je een mail met inloggegevens om de komende 14 dagen ActiveCampaign te ontdekken!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Interessant voor jou?

Online Concurrentie Check.

Laat onze specialisten uitzoeken wat jij kan leren van de aanpak van je concurrent:

Check aanvragen
Bedankt voor jouw interesse. Je hoort spoedig van ons.
Oeps! Er ging iets fout bij het versturen.
Wij geven mooie MKB bedrijven het podium dat ze verdienen!

Laat mij eens
met je meedenken!

06 - 10 88 10 99
WhatsApp
Bel, app of mail mij om jouw uitdagingen te bespreken.
Bart Degeling
Partner / Consultant