Je website beveiligen? Why (not)?

Sietse Kingma
Door:
Sietse
Thursday
16
March
2017
Bambuu Nieuws

Een HTTP-verbinding (http://www.jouwwebsite.nl) is een niet-beveiligde verbinding. Het wordt steeds belangrijker om een wél beveiligde verbinding aan te bieden aan je bezoekers. Dit kan door middel van een SSL-certificaat.

HTTPS/SSL-Certificaat, wat is dat?

HTTPS is een afkorting voor HyperText Transfer Protocol Secure. Het dient als een uitbreiding op http met als doel om gegevens veilig uit te wisselen. Gegevens worden hierbij versleuteld, waardoor het voor een buitenstaander moeilijker wordt om erachter te komen welke gegevens worden verstuurd. Er is een SSL-verbinding (en certificaat) voor nodig om het http-verkeer veilig te versleutelen.

En nu in het Nederlands

In het Nederlands: dit betekent dat je bezoeker dan op https://www.jouwwebsite.nl komt, i.p.v.http://www.jouwwebsite.nl

Vroeger werd dit alleen voor webshops aanbevolen, maar momenteel beveelt Google dit ook aan voor reguliere websites.

Why?

Veiliger

Het grote voordeel voor je bezoekers is dat bijv. wachtwoorden, e-mailadressen etc. worden ingegeven over een ‘beveiligde lijn’, dus minder kans op hackers, datalekken, etc.

Ranking factor in Google

Daarnaast is het bijkomend voordeel dat Google HTTPS steeds belangrijker maakt voor goede posities in zoekmachines. Het ligt in lijn van verwachtingen dat je posities in Google redelijk snel zullen verbeteren.

Gebruiksvriendelijkheid website

Ook voor de gebruikservaring op de website kan dit een positief effect hebben. Een website waar een ‘groen slotje’ met de tekst ‘veilig’ getoond wordt , staat toch net iets aantrekkelijker dan wanneer dit niet het geval is. Daarnaast gaat Google binnenkort zelfs de melding ‘niet veilig’ tonen als er geen beveiligde verbinding is.

Why not?

Technisch

Technisch is het vaak nog wel een werkje om dit helemaal vlekkeloos te implementeren, de meeste hostingproviders kunnen het overzetten echter probleemloos laten verlopen.

Kosten

Het hebben van een website wordt weer een stukje duurder,  je kan je voorstellen dat een volledig beveiligde site meer kost dan een site die helemaal niet beveiligd is. Toch vallen deze extra kosten wel mee, vaak kost een certificaat niet meer dan €100,- per jaar*.

Wat adviseert Bambuu?

Ons advies is om je site over te zetten naar een HTTPS-verbinding. Dit kost in de regel dus wat extra voor hosting en een paar uur van ons om dit te organiseren. Vind je het interessant om dit verder door ons uit te laten zoeken? Neem dan contact met ons op, wij kunnen je adviseren op het gebied van deze certificaten.

En inderdaad, onze eigen site is nog niet beschikbaar via een beveiligde verbinding. Wij werken aan een nieuwe site en deze zal uiteraard bereikbaar zijn via een beveiligde verbinding.

Ben je nog geen klant van ons? Neem ook dan contact op om te kijken wat wij kunnen verbeteren aan jouw online zichtbaarheid!

*Let op, kosten kunnen per aanbieder verschillen.

Arrow icon
Sietse Kingma
Sietse Kingma
Directeur

Interesse in onze aanpak? Laat Bambuu meekijken met je uitdagingen.

Bekijk of je in aanmerking komt voor een vrijblijvende nulmeting door onze specialisten.

No items found.