Je website beveiligen? Why (not)?

Heb je een website of webshop? Dan heb je waarschijnlijk de laatste tijd veel artikelen voorbij zien komen over het beveiligen van je website met een zogenaamd SSL-certificaat. Misschien vraag je je af wat dit nou inhoudt en wat dit voor jouw website kan betekenen.

Een HTTP-verbinding (http://www.jouwwebsite.nl) is een niet-beveiligde verbinding. Het wordt steeds belangrijker om een wél beveiligde verbinding aan te bieden aan je bezoekers. Dit kan door middel van een SSL-certificaat.

HTTPS/SSL-Certificaat, wat is dat?

HTTPS is een afkorting voor HyperText Transfer Protocol Secure. Het dient als een uitbreiding op http met als doel om gegevens veilig uit te wisselen. Gegevens worden hierbij versleuteld, waardoor het voor een buitenstaander moeilijker wordt om erachter te komen welke gegevens worden verstuurd. Er is een SSL-verbinding (en certificaat) voor nodig om het http-verkeer veilig te versleutelen.

En nu in het Nederlands

In het Nederlands: dit betekent dat je bezoeker dan op https://www.jouwwebsite.nl komt, i.p.v.http://www.jouwwebsite.nl

Vroeger werd dit alleen voor webshops aanbevolen, maar momenteel beveelt Google dit ook aan voor reguliere websites.

Why?

Veiliger

Het grote voordeel voor je bezoekers is dat bijv. wachtwoorden, e-mailadressen etc. worden ingegeven over een ‘beveiligde lijn’, dus minder kans op hackers, datalekken, etc.

Ranking factor in Google

Daarnaast is het bijkomend voordeel dat Google HTTPS steeds belangrijker maakt voor goede posities in zoekmachines. Het ligt in lijn van verwachtingen dat je posities in Google redelijk snel zullen verbeteren.

Gebruiksvriendelijkheid website

Ook voor de gebruikservaring op de website kan dit een positief effect hebben. Een website waar een ‘groen slotje’ met de tekst ‘veilig’ getoond wordt , staat toch net iets aantrekkelijker dan wanneer dit niet het geval is. Daarnaast gaat Google binnenkort zelfs de melding ‘niet veilig’ tonen als er geen beveiligde verbinding is.

Why not?

Technisch

Technisch is het vaak nog wel een werkje om dit helemaal vlekkeloos te implementeren, de meeste hostingproviders kunnen het overzetten echter probleemloos laten verlopen.

Kosten

Het hebben van een website wordt weer een stukje duurder,  je kan je voorstellen dat een volledig beveiligde site meer kost dan een site die helemaal niet beveiligd is. Toch vallen deze extra kosten wel mee, vaak kost een certificaat niet meer dan €100,- per jaar*.

Wat adviseert Bambuu?

Ons advies is om je site over te zetten naar een HTTPS-verbinding. Dit kost in de regel dus wat extra voor hosting en een paar uur van ons om dit te organiseren. Vind je het interessant om dit verder door ons uit te laten zoeken? Neem dan contact met ons op, wij kunnen je adviseren op het gebied van deze certificaten.

En inderdaad, onze eigen site is nog niet beschikbaar via een beveiligde verbinding. Wij werken aan een nieuwe site en deze zal uiteraard bereikbaar zijn via een beveiligde verbinding.

Ben je nog geen klant van ons? Neem ook dan contact op om te kijken wat wij kunnen verbeteren aan jouw online zichtbaarheid!

*Let op, kosten kunnen per aanbieder verschillen.

Maandelijks de Thought Starter in je mailbox?
Meer weten of een vraag?

Wij helpen je graag!

Vul het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Bedankt voor je inschrijving!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Klik op bovenstaande button om de gegevens te verzenden. We zullen je gegevens gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie lees je in de privacyverklaring.

Gratis proefperiode

Vrijblijvend starten met marketing automation

Vraag nu direct een vrijblijvende trial van ActiveCampaign aan. Vervolgens heb je 14 dagen de tijd om ActiveCampaign van voor tot achter te testen.

Bedankt voor je aanvraag! Binnen enkele ogenblikken ontvang je een mail met inloggegevens om de komende 14 dagen ActiveCampaign te ontdekken!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Interessant voor jou?

Online Concurrentie Check.

Laat onze specialisten uitzoeken wat jij kan leren van de aanpak van je concurrent:

Check aanvragen
Bedankt voor jouw interesse. Je hoort spoedig van ons.
Oeps! Er ging iets fout bij het versturen.
Wij geven mooie MKB bedrijven het podium dat ze verdienen!

Laat mij eens
met je meedenken!

06 - 10 88 10 99
WhatsApp
Bel, app of mail mij om jouw uitdagingen te bespreken.
Bart Degeling
Partner / Consultant