Jouw eigen gifjes in Instagram

Bart Degeling
Door:
Bart
Tuesday
11
December
2018
Bambuu Nieuws

Update september 2019: We krijgen nu bijna dagelijks vragen van mensen of wij kunnen helpen met het maken van GIF-jes. Dit is helaas niet waar Bambuu voor op aard is. We hebben wel een ander bedrijf voor je gevonden die hierbij kan helpen: Boli Media.

Je kent ze wel, de meest hilarische gifjes die je kan toevoegen in Instagram als je een story plaatst. Nu zie je hier veelal bekende en grappige gifjes voorbij komen, maar een enkele keer zie je ook gifjes waar een bedrijf achter zit. Zo heeft Red Bull dit gedaan en zijn er steeds meer partijen die hun eigen gifjes via Instagram aanbieden.

Nu denk je waarschijnlijk, leuk.. maar ik ben geen Red Bull en ik heb ook geen ‘Red Bull budget’.

Dan heb ik nieuws voor je: Dat hoeft ook niet! Het toevoegen van gifjes is namelijk gratis en kun je zelfs vrij eenvoudig voor elkaar krijgen.

Hoe je dat doet? Volg dit stappenplan:

1.     Maak een Giphy account via giphy.com

2.     Meld je aan voor verificatie

Het kan zijn dat het even duurt voordat je geverifieerd wordt en het kan zijn dat je als klein bedrijf niet geaccordeerd wordt. Toch lijkt dit vaak wel mee te vallen. Wij als Bambuu werden binnen een halve dag goedgekeurd.

3.     Upload jouw gifs naar Giphy en geef de juiste tags mee

4.     Ga naar Instagram, test het en zegt het voor

Let op! Zorg er wel voor dat de gif die jij upload een transparante achtergrond heeft, anders zal deze niet verschijnen in Instagram.

Wij hebben dit als volgt gedaan:

  1. Maak een aantal plaatjes in Photoshop met een transparante achtergrond;
  2. Maak er vervolgens een gif van via Ezgif, het lukte ons niet om in Giphy gifjes te maken met een transparante achtergrond;
  3. Upload deze gif met transparante achtergrond vervolgens in Giphy.

Waarom wil je dit? Dit is voornamelijk interessant voor B-2-C bedrijven. Als B-2-C bedrijf kun je op deze manier de connectie met jouw doelgroep op Instagram versterken.

Arrow icon
Bart Degeling
Bart Degeling
Consultant / Partner

Interesse in onze aanpak? Laat Bambuu meekijken met je uitdagingen.

Bekijk of je in aanmerking komt voor een vrijblijvende nulmeting door onze specialisten.

No items found.