LinkedIn Business Manager: B2B marketing een stuk makkelijker!

In juni j.l. kondigde LinkedIn het al aan, de LinkedIn Business Manager. Sinds 21 juli 2022 kunnen adverteerders gebruik maken van de openbare béta - LinkedIn Business Manager. Een georganiseerd, overzichtelijk dashboard dat adverteerders een eenvoudigere manier biedt om meerdere advertentieaccounts, pagina's en overeenkomende doelgroepen te beheren. Hiermee volgt LinkedIn het voorbeeld van Facebook met de Facebook Business Manager. Wat de LinkedIn Business Manager inhoudt en welke voordelen dit heeft, lees je in deze blog!

Alles wat je moet weten over de nieuwste ontwikkeling van LinkedIn marketing. De nieuwste business manager maakt B2B marketing een stuk makkelijker.

Djenti Lust
Door:
Djenti
Wednesday
10
August
2022
Bambuu Nieuws

Wat is de LinkedIn Business Manager?

LinkedIn Business Manager is hét nieuwe platform dat het voor veel organisaties, zoals Bambuu, gemakkelijker moet maken om mensen, advertentieaccounts, pagina’s en de bedrijven waarmee gewerkt wordt te beheren vanaf één plek.

Voor grote adverteerders of bureaus zoals wij biedt de LinkedIn bedrijfsmanager een overzicht van alle advertentieaccount en pagina’s die beheerd worden. Op deze manier heb je gemakkelijk de controle over al deze accounts.

Voordelen van de LinkedIn Business Manager

De LinkedIn Business Manager moet het leven van adverteerders, organisaties, marketeers en nog vele anderen een stuk makkelijker maken. Wat zijn de grootste voordelen van LinkedIn Business Manager?

De LinkedIn Business Manager: 

  1. Biedt meer overzicht. Je koppelt gemakkelijk alle advertentieaccounts, pagina's en overeenkomende doelgroepen aan één dashboard om ze vanaf één plek te beheren. 
  2. Maakt het voor iedereen gemakkelijk en veilig om samen te werken. Met één klik op de knop geef je iemand toegang tot of verwijder je iemand uit je advertentieaccounts en pagina's. Zo kun je snel bepalen wie campagnes kan maken of bewerken, je pagina's kan beheren, rapportage kan ophalen en meer. 
  3. Bespaart jou tijd door overeenkomende doelgroepen te delen met verschillende advertentieaccounts. Het is nu mogelijk om dezelfde overeenkomende doelgroepen in meerdere accounts te gebruiken. Als je een wijziging in die doelgroep doorvoert wordt deze direct weergegeven in alle accounts en campagnes die ze gebruiken.

Waarom is de LinkedIn Business Manager momenteel nog een Béta?

Momenteel is de LinkedIn Business Manager gelanceerd via een openbare béta. Waarom? LinkedIn geeft zelf in een blog het volgende hierover aan: 

“Unlike invite-only betas, our public beta is open to all marketers who want to use Business Manager. We’re keeping the “beta” label on the product for now to set the stage for all the terrific new features we plan to add to the Business Manager experience in the future”.

Door de bètaversie biedt het LinkedIn de mogelijkheid om de LinkedIn Business Manager de komende tijd verder te ontwikkelen.

Welke functies is LinkedIn momenteel nog aan het ontwikkelen?

LinkedIn is druk bezig om de business manager nu al verder te doorontwikkelen. Een aantal innovaties waar zij momenteel aangeven mee bezig te zijn, zijn:

  1. Facturatie dashboard in Business Manager: Hiermee bekijk, filter en download je snel facturen en facturerings activiteiten voor alle advertentieaccounts.
  2. Rapportage van inkomsten toeschrijving: Het wordt mogelijk om CRM-gegevens te synchroniseren met de Business Manager om te meten hoe uw LinkedIn marketing statistieken als rendement op advertentie-uitgaven beïnvloedt.
  3. Twee-factor-authenticatie: Met de twee-factor-authenticatie voeg je nog meer veiligheid toe aan je Business Manager door te eisen dat mensen twee-factor authenticatie inschakelen om in te kunnen loggen.

LinkedIn Business Manager bij Bambuu

Bij Bambuu zijn wij erg blij met deze ontwikkeling bij LinkedIn en daarom zijn wij ook meteen aan de slag gegaan met het opzetten van de LinkedIn Business Manager.

Het werken met de Business Manager maakt het voor de marketeers van Bambuu gemakkelijker om accounts te beheren. Het grote voordeel hiervan is dat het gemakkelijker is om bij vraagstukken bij te springen doordat het makkelijker is om iemand toe te voegen aan een advertentieaccount of pagina. Ook levert dit in afwezigheid van een collega minder moeilijkheden op om in een advertentieaccount te kunnen komen.

Arrow icon
Djenti Lust
Djenti Lust
Lead Marketeer

Interesse in onze aanpak? Laat Bambuu meekijken met je uitdagingen.

Bekijk of je in aanmerking komt voor een vrijblijvende nulmeting door onze specialisten.

No items found.