Linkedin wat?! LinkedIn Pulse

Sietse Kingma
Door:
Sietse
Tuesday
12
January
2016
Executie

Naast deze mogelijkheden, is er een nieuwe feature om blogs en artikelen te delen met jouw connecties; LinkedIn Pulse. En het mooiste? Het is gratis én vrij toegankelijk!

Wat kun je met LinkedIn Pulse?

Met LinkedIn Pulse kun je effectief content (artikelen, blogs) plaatsen die automatisch verschijnen in jouw netwerk. Sterker nog; jouw connecties worden er op verschillende manieren op geattendeerd:

  1. Zodra jij een blog deelt op Pulse krijgt je hele netwerk hier melding van!
  2. Daarnaast verschijnt het bericht ook direct in de mailbox van jouw connecties.
  3. En voor de bonuspunten; als men ook de LinkedIn app op zijn/haar mobiele device heeft, verschijnt ook daar een melding over jouw content.

De P van Pu…bliciteit

LinkedIn Pulse wordt hoofdzakelijk ingezet om content zoals specifieke kennis of ervaring te publiceren. Het is een perfecte tool om jezelf als kennisleider te profileren onder jouw relaties. Maar ook buiten je eigen netwerk kan men jouw interessante content terugvinden. In je blog kun je snel en eenvoudig zien hoeveel personen het hebben gelezen, geliked en gedeeld. En daar kun jij weer een vervolg aan geven (leadopvolging)! 

Het is een perfecte tool om jezelf als kennisleider te profileren onder jouw relaties.

Tip 1: Zet LinkedIn Pulse in als onderdeel van jouw online marketing

Voor en met onze klanten ontwikkelen wij vaak oplossingsgerichte content. Om vervolgens vanaf de website te delen via verschillende social mediakanalen. Vanaf nu kun je ook Pulse toevoegen aan dit rijtje van kanalen.

Tip 2: LinkedIn Pulse alleen in Engelse LinkedIn profiel?

Je zult deze optie mogelijk niet eerder gezien hebben. Dat klopt! LinkedIn Pulse is tot op heden alleen te gebruiken in het Engelse LinkedIn profiel. Wijzig de taal van jouw profiel onder instellingen > taal. Op de homepage ofwel startpagina van LinkedIn verschijnt dan een extra keuze naast ‘share an update’ en ‘upload a photo’, namelijk: ‘publish a post’.

LinkedIn Pulse

Tip 3: Welke informatie ga je aanbieden op LinkedIn Pulse?

Het meest geschikt is natuurlijk de content over een specifiek onderwerp dat interessant is voor jouw doelgroep. Een concreet onderwerp waar jij veel vanaf weet en waarvan de informatie relevant genoeg is om te delen met jouw netwerk.

Tip 4: Wanneer plaats je je bericht op LinkedIn Pulse?

Je moet goed stilstaan bij het moment en tijdstip waarop je jouw blog plaatst.  Op LinkedIn Pulse krijgen jouw connecties weliswaar een melding van jouw bijdrage, maar je zult niet de enige zijn. Een melding die binnen komt op het moment dat jouw contacten actief zijn, levert meer resultaat op (meer views, likes, shares). Donderdag en zondag zijn de beste dagen om een blog te plaatsen. In de vroege ochtend en/of de vroege avond.

Tip 5: Hoe word je bericht goed gevonden?

Om ervoor te zorgen dat jouw bericht goed gevonden wordt, kun je onderaan het bericht ‘tags’ toevoegen. Kies uit de woorden waar je op gevonden wilt worden en uiteraard waarover het bericht gaat. Je hebt ruimte om drie tags te plaatsen. Ook het toevoegen van een afbeelding zorgt ervoor dat je bericht beter scoort. Een foto of afbeelding die je blog ondersteunen helpen mee! Eén minpuntje op dit moment; de tags moeten Engelstalig zijn.

Aan de slag! Ben je benieuwd of Pulse iets voor je is? Of kun je hulp gebruiken? Contact us!

Arrow icon
Sietse Kingma
Sietse Kingma
Directeur

Interesse in onze aanpak? Laat Bambuu meekijken met je uitdagingen.

Bekijk of je in aanmerking komt voor een vrijblijvende nulmeting door onze specialisten.

No items found.