Long tail keywords

The Long Tail, ‘kent u die uitdrukking’? Als je waarde hecht aan optimale vindbaarheid in zoekmachines, moet je nu even doorlezen. Als je kijkt naar zoekwoorden rond een bepaald thema, heb je vaak een paar zoekwoorden die heel veel zoekvolume krijgen. Bijvoorbeeld ‘fotocamera’.
Geschreven op:
26/7/2016

Deze zoekwoorden zijn gigantisch druk. Ook heel duur om op te adverteren en lastig om organisch op te scoren in verband met de enorme concurrentie.

Je hebt véél meer zoekwoorden die langer zijn, gerichter, met veel minder zoekvolume. Voorbeeld: ‘nieuwe canon spiegelreflex camera’. Het aantal populaire keywords is misschien 10% van het totaal, wat verantwoordelijk is voor 40% van het volume. De meer gedetailleerde, langere keywords zijn de overige 90% zoekopdrachten die verantwoordelijk zijn voor de andere 60% van het volume.

Als je dit in een grafiek zet, krijg je een plaatje dat lijkt op een dinosaurus, met een ‘head’ en een ‘long tail’. In de eerste instantie lijkt de ‘head’ interessanter. Dit gaat maar om een paar zoekwoorden, als je daar goed op scoort ben je klaar! Wie wil dat nou niet. De praktijk is vaak weerbarstig. Zeker als kleinere speler is het te duur en arbeidsintensief om dit voor elkaar te krijgen.

De long tail bestaat uit veel zoekopdrachten met relatief laag zoekvolume. Bij elkaar opgeteld echter is het zoekvolume groter dan in de head. Richt je op de long tail. Deze zoekopdrachten zijn namelijk concreter (meer transactiegericht) en worden vaak over het hoofd gezien door jouw concurrenten! Een long tail search strategy zorgt dat ook kleine ondernemers in drukke markten hun slag kunnen slaan in zoekmachines. Inspiratie voor nieuwe thema’s en zoekwoorden? Maak (gratis) gebruik van de Google Keywords Suggestion tool of Google Trends.

Maandelijks de Thought Starter in je mailbox?
Meer weten of een vraag?

Wij helpen je graag!

Vul het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Bedankt voor je inschrijving!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Klik op bovenstaande button om de gegevens te verzenden. We zullen je gegevens gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie lees je in de privacyverklaring.

Gratis proefperiode

Vrijblijvend starten met marketing automation

Vraag nu direct een vrijblijvende trial van ActiveCampaign aan. Vervolgens heb je 14 dagen de tijd om ActiveCampaign van voor tot achter te testen.

Bedankt voor je aanvraag! Binnen enkele ogenblikken ontvang je een mail met inloggegevens om de komende 14 dagen ActiveCampaign te ontdekken!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Interessant voor jou?

Online Concurrentie Check.

Laat onze specialisten uitzoeken wat jij kan leren van de aanpak van je concurrent:

Check aanvragen
Bedankt voor jouw interesse. Je hoort spoedig van ons.
Oeps! Er ging iets fout bij het versturen.
Wij geven mooie MKB bedrijven het podium dat ze verdienen!

Laat mij eens
met je meedenken!

06 - 10 88 10 99
WhatsApp
Bel, app of mail mij om jouw uitdagingen te bespreken.
Bart Degeling
Partner / Consultant