Nog sneller en makkelijker een nieuwe baan

De slag om talent via banensites en techgiganten.
Geschreven op:
11/9/2020

Werkzoekenden maken gretig gebruik van vacaturesites. De top 3 van dit moment bestaat uit 1. Indeed, 2. Linkedin en 3. Nationale Vacaturebank. Opvallend is dat Facebook en Google for Jobs in de lift zitten. Zie: https://www.emerce.nl/nieuws/vacaturesites-speelbord-uitzendbureaus-techgiganten

Deze verschuiving en de top 3 verbaasd ons niks! Afgelopen jaren hebben zich flink wat recruiters aangesloten bij Bambuu (oa Joinuz, Luba, Baanbereik, Breinstein) en hebben we o.a. een partnership gesloten met Indeed. De vaste disciplines binnen recruitment marketing zoals wij ze tegenkomen bestaan uit:

  • Uitwerking van de ultieme Candidate Experience
  • Wervingscampagnes via Linkedin, Facebook en Instagram.
  • Een passende Werkenbij website.
  • Gesponsorde vacatures op Indeed.nl
  • Wervende vacatureteksten
  • Vindbaarheid nu ook voor Google for Jobs

Indeed

Indeed maakte het al jarenlang eenvoudig en aantrekkelijk om via desktop of mobiel een nieuwe baan te vinden. En uiteraard ook om direct te solliciteren. Het advertentiemodel is simpel: een gesponsorde vacature wordt afgerekend per klik. Met een marktaandeel van 44% onder werkzoekenden bereik je snel en efficiënt nieuwe kandidaten en/of werknemers.

Sinds 2020 heeft Bambuu een intensieve samenwerking met Indeed. Voor onze recruitment klanten een mooie aanvulling op hun bereik en slagingskansen. Via gesponsorde plaatsingen via Indeed kan de toekomstige werknemers of kandidaat niet meer om de organisatie heen, de kans op succes wordt maximaal via verschillende kanalen. Uiteraard is het wervingsproces volledig gekoppeld aan een KPI dashboard om gedrag van bezoekers, kanalen en sollicitaties door te meten.


Een voorbeeld van een KPI dashboard ontwikkeld voor één van onze klanten.

Google for Jobs (GfJ)

Begin dit jaar zagen we de banensite GfJ al in de zoekresultaten verschijnen waar we het meer zuidelijk in het land nog niet konden zien. De testfase lijkt voorbij, inmiddels is het GfJ vacatureplatform toegankelijk voor Nederlands werkzoekenden.

Het vacatureplatform van Google staat direct onder de eerste 4 betaalde posities via Google Ads en lijkt maar één doel voor ogen te hebben; iemand zo makkelijk en snel mogelijk aan een nieuwe baan helpen.


Het huidige aanbod op GfJ wordt gedomineerd met vacatures van grote jobplatforms en niet door websites van werkgevers. Niet heel verrassend, zij zijn qua vacatureteksten en structured data volledig ingespeeld om de komst van Google's vacatureplatform. Belangrijk om zowel je vacatureteksten als je (technische) inrichting op orde te hebben als je hier tussen wil komen. Wij verwachten dat GfJ niet lang houdbaar is op positie 8 van de top 10 en volgend jaar naar een eerste of tweede plaats door stijgt. Reden genoeg om dit goed aan te pakken.

Wanneer je doorklikt, kom je op een uitgebreid overzicht aan selectie mogelijkheden om z.s.m. je nieuwe droombaan te vinden.


Bambuu zit komende maanden eerste rang als het gaat om de battle tussen Indeed en Google. Wil jij er ook alles van weten? Neem contact met ons op.


Maandelijks de Thought Starter in je mailbox?
Meer weten of een vraag?

Wij helpen je graag!

Vul het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Bedankt voor je inschrijving!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Klik op bovenstaande button om de gegevens te verzenden. We zullen je gegevens gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie lees je in de privacyverklaring.

Gratis proefperiode

Vrijblijvend starten met marketing automation

Vraag nu direct een vrijblijvende trial van ActiveCampaign aan. Vervolgens heb je 14 dagen de tijd om ActiveCampaign van voor tot achter te testen.

Bedankt voor je aanvraag! Binnen enkele ogenblikken ontvang je een mail met inloggegevens om de komende 14 dagen ActiveCampaign te ontdekken!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Interessant voor jou?

Online Concurrentie Check.

Laat onze specialisten uitzoeken wat jij kan leren van de aanpak van je concurrent:

Check aanvragen
Bedankt voor jouw interesse. Je hoort spoedig van ons.
Oeps! Er ging iets fout bij het versturen.
Wij geven mooie MKB bedrijven het podium dat ze verdienen!

Laat mij eens
met je meedenken!

06 - 10 88 10 99
WhatsApp
Bel, app of mail mij om jouw uitdagingen te bespreken.
Bart Degeling
Partner / Consultant