Weet jij wie jouw bedrijfspagina op Linkedin volgt?

Onlangs lanceerde Linkedin een nieuwe ‘statistiek’ in hun bedrijfspagina dashboard. ‘Volgers’ of als je jouw instellingen op Engels hebt staan; ‘Followers’.
Geschreven op:
14/8/2020

Iemand klikt bewust op het ‘volgen’ knopje van jouw bedrijfspagina. Wat zal de reden zijn? Ervaring bij onze klanten, maar ook bij onszelf is dat dit een zeer lucratieve bron voor leads is. Natuurlijk gaan er ook veel bestaande klanten, relaties, collega’s en concurrenten jouw bedrijf volgen, maar laat je daar nu eens niet door afleiden. Ik weet zeker dat er tussen de overige volgers interessante profielen staan. 


Als ik me niet vergis was het overigens vroeger ook al mogelijk om Linkedin volgers te zien, maar heeft Linkedin op een gegeven moment besloten dit niet meer zichtbaar te maken. Maar dit is verleden tijd. Naast het zien van een lijst van nieuwe volgers kan je nog meer interessante statistieken bekijken. Zo kan je de organische en gesponsorde groei van volgers per dag zien en ontdekken waar de volgers vandaan komen, welke functie ze hebben, bij welke branche en wat de bedrijfsgrootte is van deze nieuwe volgers. Het allerleukste gegeven is misschien wel de benchmark met soortgelijke bedrijven in jouw branche. Je wordt vergeleken op totaal aantal volgers, nieuwe volgers, aantal geplaatste updates en de ‘engagement rate’, wat iets zegt over de betrokkenheid (likes, reacties, etc.) t.o.v. het aantal vertoningen van jouw updates. 

Maar terug naar de volgers. Je ziet een interessante profiel, maar dan? Mijn advies is om deze persoon te connecten en in het bericht hierbij te vertellen waarom je hem/haar connect. Als de connectie er is, kan je er voor kiezen om het gesprek voort te zetten via inmail of direct contact opnemen via telefoon. Net wat beter past bij jouw organisatie en jouw werkwijze. Let wel op. Ga NIET verkopen. We praten hier namelijk over lauwe leads. Ze zijn hoogst waarschijnlijk nog niet in de koopmodus. Toon daarom interesse in de persoon, organisatie en/of zijn/haar uitdagingen i.p.v. over jezelf, jouw bedrijf of jouw producten/diensten te praten. En oja, als de connectie niet tot stand komt; don’t give up. Ervaring leert dat niet iedereen heel actief is met Linkedin en dus je bericht misschien niet gezien heeft. Dan kan je het nog een keer proberen of de persoon gewoon proberen op te zoeken via de website van het betreffende bedrijf.

Meer informatie over de nieuwe feature van Linkedin vind je op deze pagina. De plek om de statistieken te bekijken vind je als volgt:

  • Ga naar jouw beheeromgeving van je bedrijfspagina (uiteraard moet je dus ook beheerder zijn). Deze vind je via het top menu (klik op je foto) of zoek via de zoekbalk naar jouw bedrijf)
  • Vervolgens zie je in het menu onder het logo direct een link naar Analyses/Analytics en hieronder weer een link naar volgers/followers. 
Maandelijks de Thought Starter in je mailbox?
Meer weten of een vraag?

Wij helpen je graag!

Vul het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Bedankt voor je inschrijving!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Klik op bovenstaande button om de gegevens te verzenden. We zullen je gegevens gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie lees je in de privacyverklaring.

Gratis proefperiode

Vrijblijvend starten met marketing automation

Vraag nu direct een vrijblijvende trial van ActiveCampaign aan. Vervolgens heb je 14 dagen de tijd om ActiveCampaign van voor tot achter te testen.

Bedankt voor je aanvraag! Binnen enkele ogenblikken ontvang je een mail met inloggegevens om de komende 14 dagen ActiveCampaign te ontdekken!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Interessant voor jou?

Online Concurrentie Check.

Laat onze specialisten uitzoeken wat jij kan leren van de aanpak van je concurrent:

Check aanvragen
Bedankt voor jouw interesse. Je hoort spoedig van ons.
Oeps! Er ging iets fout bij het versturen.
Wij geven mooie MKB bedrijven het podium dat ze verdienen!

Laat mij eens
met je meedenken!

06 - 10 88 10 99
WhatsApp
Bel, app of mail mij om jouw uitdagingen te bespreken.
Bart Degeling
Partner / Consultant