Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Neem contact met ons op!

Aan wat voor investering moet ik ongeveer denken bij het inhuren van Bambuu?

Dit is natuurlijk afhankelijk van het vraagstuk en de behoefte van de opdrachtgever. Meestal kunnen we voor elk budget wel aan de slag, want het budget bepaalt de snelheid en niet wat er wel en niet kan. Wel hebben we een minimum investering van € 2.000,- per maand. Houd daarnaast ook rekening met media- en advertentiebudget en eventuele investeringen in software (waar je mogelijk nu ook al maandelijks in investeert).

Doen jullie alleen online?

Ook offline activiteiten nemen wij mee. Wel zien we dat online vaak het meeste te halen valt voor onze opdrachtgevers, terwijl veel budget nog offline wordt besteed. Daarom ligt onze eerste focus vaak op online.

Doen jullie alles binnen het marketing speelveld?

Binnen marketing hebben we alle disciplines in huis. Voor hele specialistische werkzaamheden werken we met partners. Denk hierbij bijvoorbeeld aan web development, video ontwikkeling en linkbuilding. Hierin faciliteren we wel zodat jullie niet zelf met allerlei partijen hoeven te schakelen. En al tevreden over een bepaalde leverancier. Dan werken we daar gewoon mee samen. Never change a winning team.

Doen jullie ook losse projecten met een kop en een staart?

Binnen onze organisatie hebben we een los projectbureau. Hier worden projecten gedaan met een kop en een staart. Denk hierbij aan website begeleiding, (video) content ontwikkeling, implementeren van marketing tools etc. Praktijk leert echter vaak wel dat het niet blijft bij één project. Of dit nu door onze kwaliteit komt of door de behoefte bij de klant, laten we in het midden ;)

Hoe gaan jullie om met bestaande medewerkers?

Medewerkers die een rol spelen in de marketing, nemen wij mee in onze aanpak. Zij ontwikkelen zichzelf daardoor tot betere marketeer. Dagelijks werken medewerkers van onze klanten op onze kantoren.

Hoe ziet een samenwerking met Bambuu er uit en wat wordt er van ons verwacht?

Bij Bambuu starten we altijd met het Marketing Strategie Canvas. Dit is een 360 graden marketingaanpak op basis van jullie ambities. Vervolgens gaat een team van Bambuu aan de slag met implementatie en de maandelijkse activiteiten. In een vast ritme gaan we samen aan de slag met jullie marketingbeleid. Zie Bambuu als een verlengstuk van je organisatie. Marketing is een continu proces en ook van de opdrachtgever wordt tijd gevraagd. Doorgaans hebben we maandelijks contact/meetings met directie en/of marketeers.

Kan ik Bambuu altijd goed bereiken?

Bij Bambuu geen ticketsysteem. Ieder lid binnen het het team van Bambuu is op werkdagen goed bereikbaar per mobiel en e-mail. Indien niet bereikbaar is de regel dat we altijd binnen een dag reactie geven. Nog meer haast, dan is er altijd wel een Bambuu via het algemene nummer te bereiken.

Kan ik jullie ook inhuren om bijv. alleen Google Ads te onderhouden?

In de basis willen we organisaties marketingbreed ondersteunen. Dan zitten we echt in ons kracht en zorgen we voor optimale inzet van budgetten en synergie tussen kanalen. Via ons zusje Lieke.online is het wel mogelijk om ondersteuning te krijgen per marketing kanaal.

Kan ik makkelijk overstappen van mijn huidige marketingleverancier naar jullie?

Wij hebben een vast overdrachtstraject vanuit bestaande leveranciers. In dit traject zorgen we voor een snelle naadloze overdracht met behoud van data. Hierin staat centraal dat dit op een nette manier gebeurt. Bambuu neemt hiervoor contact op met de desbetreffende leverancier. Dus ook hierin pakken wij de regie.

Kunnen jullie bij ons op locatie komen zitten?

Afhankelijk van de capaciteit die we hebben, komen we regelmatig bij jullie op locatie. We zullen nooit alle tijd op locatie besteden, met als reden dat we vaak meerdere specialisten laten meewerken aan jouw marketingbeleid.

Maken jullie ook onze nieuwe website?

Bambuu is een marketingbureau en bouwt zelf geen corporate websites. Wel werken we met verschillende partners samen en kunnen we het hele traject voor je organiseren.

Stel we gaan samenwerken, zouden jullie snel kunnen starten?

Normaal gesproken kunnen wij de samenwerking binnen twee weken starten. Soms zijn er veel opdrachtgevers die in dezelfde periode willen starten. Dan zullen we overleggen over de startdatum om zo de kwaliteit te waarborgen. Zijn er spoedjes die ook geregeld moeten worden, dan pakken we dit vaak direct op.

Voor wat voor bedrijven werken jullie?

Wij werken voor alle bedrijven die willen investeren in groei. Ambitieuze ondernemers dus. Het maakt ons niet uit welke branche en of de doelgroep B2B of B2C is. Ook goed om te noemen dat we flink wat webshops als klant hebben.

Waarom niet beter iemand in dienst?

Uiteindelijk kan het heel slim zijn om een marketeer in dienst te nemen. Wel adviseren we altijd om eerst een bureau in te huren om het beleid te ontwikkelen. Dan zoeken we aansluitend samen met jou iemand die het beleid verder kan doortrekken.

Wat doen jullie aan innovatie en training van marketeers?

Iedere medewerker zit regelmatig met de operationeel manager om zijn/haar ontwikkeling te bespreken. Welke skills verdienen meer aandacht? Waar wil iemand echt in excelleren? Welke training is hiervoor nodig? Naast budget voor eventuele training krijgen medewerkers ook tijd om zich te ontwikkelen. Daarnaast worden er regelmatig groepssessies gehouden waarin de medewerkers getraind worden op een bepaald onderwerp. Ook bezoeken ze jaarlijks de meest toonaangevende marketingevents. Op deze manier krijgen ze de laatste innovaties en best practices mee. En we hebben een vast innovatieteam waar alle laatste marketing tools en kanalen worden getest. Zo blijven ook onze opdrachtgevers altijd up-to-date.

Wat levert het op als ik Bambuu inhuur?

We werken aan het verbeteren van jullie marketingbeleid. Wat dit exact op gaat leveren, is op voorhand niet in te schatten.

Wat onderscheidt Bambuu van andere marketingbureaus?

Naast dat Bambuu altijd vanuit strategie start, ligt onze focus ook erg op de regie. We bedenken het niet alleen. We gaan het ook regelen! Zo sturen vanuit jullie organisatie ook andere leveranciers (bijv. de webbouwer) aan. In een vast ritme zorgen we samen met jullie mensen voor continuïteit in marketingacties én -resultaten.

We hebben al een leverancier voor ‘dit-en-me-dat’, hoe werkt dat?

We zijn gewend om samen te werken met andere organisaties. Bambuu wordt vaak ingezet als ‘marketing manager’, die ook sturing kan geven aan andere leveranciers. Zo zorgen we dat alles aansluit op de centrale aanpak.

Werken jullie op basis van no cure no pay?

Soms krijgen we de vraag of no cure no pay mogelijk is. Dat wil zeggen: afrekenen op aantal leads, of zelfs orders. Dit doen we niet. De ervaring leert dat hier vooral veel discussies over ontstaat en het ‘korte termijn karakter’ niet goed aansluit bij de echte klantwens.

Wij doen al van alles aan marketing maar ik weet niet of we de juiste dingen doen. Zouden jullie hier een analyse van kunnen maken?

Ja, hiervoor hebben we de nulmeting. Dit is een volledige analyse van marketingdata en beoordeling van de marketing-infrastructuur. We leveren vervolgens een document op met alle conclusies en aanbevelingen. Zo weet je precies hoe jullie marketingbeleid ervoor staat. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Wij hebben al een marketingstrategie ontwikkeld, hoe gaan jullie hiermee om?

Top want dan hoeven we niet vanaf nul te beginnen. Dit geeft ons alvast een hoop inzichten. Onze strategen zullen deze strategie wel gaan challengen met hun ervaring. Natuurlijk met als doel om samen tot de ultieme marketingaanpak te komen.

Wij hebben al verschillende systemen draaien. Hoe gaan jullie hiermee om?

Als de huidige systemen naar wens draaien zullen we altijd kijken hoe we de marketingsystemen hiermee kunnen laten samenwerken. Soms moeten hier bepaalde koppelingen voor gemaakt worden. Tegenwoordig zijn hier laagdrempelige oplossingen voor. Wanneer wij geen ervaring hebben met een specifiek systeem zullen we een partner aanhaken. Soms komt het voor dat een bepaald systeem moet worden vervangen. Hiervoor gaan we goed in kaart brengen wat de wensen zijn, geven we advies en begeleiden we de implementatie.

Wij vinden marketing lastig te meten. Hoe hebben jullie dit geregeld?

Wij zorgen voor optimale meetbaarheid van alle marketing activiteiten. Dat begint met goed inrichten van tools zoals Google Analytics. Daarna richten we een maatwerk KPI-dashboard in voor jullie organisatie. Zo hebben jullie 24/7 inzicht in de belangrijkste stuurgetallen.

Zit ik bij Bambuu meteen vast aan een lange termijn contract?

Bij Bambuu geloven we niet in lange contracten. In een samenwerking moeten alle partijen gelukkig zijn en is een langdurig contract niet nodig. Je kan maandelijks opzeggen, maar geef ons in het begin wel even 6 maanden de tijd om onszelf te bewijzen. Marketing heeft tijd nodig.

Interesse in onze aanpak? Laat Bambuu meekijken met je uitdagingen.

Bekijk of je in aanmerking komt voor een vrijblijvende nulmeting door onze specialisten.