Bambuu adopteert tientallen vierkante meters regenwoud

Oke, ik zal eerlijk met jullie zijn. De titel suggereert natuurlijk dat Bambuu weer lekker maatschappelijk verantwoord bezig is (en dat is ook zo), maar de oorsprong van deze geste ligt bij een zakelijke uitdaging.
Geschreven op:
30/11/2016

Bambuu is een snelgroeiend jong bedrijf en zoals bij veel bedrijven in deze fase van hun ‘life cycle’ is cash flow een belangrijk stuurgetal. Want ondanks dat wij onze klanten vooruit factureren, gaan ook bij ons nog steeds de kosten voor de baat uit en moeten we dus altijd goed kijken of we de centen wel hebben voor een bepaalde groei-investering.

Betaling binnen 7 dagen?

Met dit uitgangspunt en de wetenschap dat sommige bedrijven 2% korting geven bij betaling binnen x werkdagen, kwamen we op een goed, maar direct ook duurzaam idee. Bambuu koopt uit naam van de klant 10 m2 regenwoud in Costa Rica bij betaling binnen 7 dagen na factuurdatum. Op deze manier slaan we twee vliegen in één klap: We hebben een incentive voor de klant als snel wordt betaald en we helpen op hetzelfde moment stichting Work With Nature met het bereiken van haar doelen.

Work With Nature

Stichting Work with Nature zet zich in voor het behoud van regenwoud in Costa Rica. Wij ondersteunen deze stichting nu al een tijdje met (online) marketing werkzaamheden. Met deze nieuwe actie hebben we niet alleen indirect invloed op het aantal vierkante meter wat beschermd wordt, maar ook direct.

Deze actie zullen we in december 2016 gaan doorvoeren en zal gelden voor alle structurele (abonnements) klanten. Wij zullen sowieso de nodige meters regenwoud adopteren voor klanten die bij ons via automatische incasso betalen of per kwartaal en hierdoor deze maand geen factuur krijgen. Op deze manier maken we in ieder geval de titel van dit blog waar ;)

Maandelijks de Thought Starter in je mailbox?
Meer weten of een vraag?

Wij helpen je graag!

Vul het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Bedankt voor je inschrijving!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Klik op bovenstaande button om de gegevens te verzenden. We zullen je gegevens gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie lees je in de privacyverklaring.

Gratis proefperiode

Vrijblijvend starten met marketing automation

Vraag nu direct een vrijblijvende trial van ActiveCampaign aan. Vervolgens heb je 14 dagen de tijd om ActiveCampaign van voor tot achter te testen.

Bedankt voor je aanvraag! Binnen enkele ogenblikken ontvang je een mail met inloggegevens om de komende 14 dagen ActiveCampaign te ontdekken!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Interessant voor jou?

Online Concurrentie Check.

Laat onze specialisten uitzoeken wat jij kan leren van de aanpak van je concurrent:

Check aanvragen
Bedankt voor jouw interesse. Je hoort spoedig van ons.
Oeps! Er ging iets fout bij het versturen.
Wij geven mooie MKB bedrijven het podium dat ze verdienen!

Laat mij eens
met je meedenken!

06 - 10 88 10 99
WhatsApp
Bel, app of mail mij om jouw uitdagingen te bespreken.
Bart Degeling
Partner / Consultant