Bambuu adopteert tientallen vierkante meters regenwoud

Bas van Petten
Door:
Bas
Wednesday
30
November
2016
Bambuu Nieuws

Bambuu is een snelgroeiend jong bedrijf en zoals bij veel bedrijven in deze fase van hun ‘life cycle’ is cash flow een belangrijk stuurgetal. Want ondanks dat wij onze klanten vooruit factureren, gaan ook bij ons nog steeds de kosten voor de baat uit en moeten we dus altijd goed kijken of we de centen wel hebben voor een bepaalde groei-investering.

Betaling binnen 7 dagen?

Met dit uitgangspunt en de wetenschap dat sommige bedrijven 2% korting geven bij betaling binnen x werkdagen, kwamen we op een goed, maar direct ook duurzaam idee. Bambuu koopt uit naam van de klant 10 m2 regenwoud in Costa Rica bij betaling binnen 7 dagen na factuurdatum. Op deze manier slaan we twee vliegen in één klap: We hebben een incentive voor de klant als snel wordt betaald en we helpen op hetzelfde moment stichting Work With Nature met het bereiken van haar doelen.

Work With Nature

Stichting Work with Nature zet zich in voor het behoud van regenwoud in Costa Rica. Wij ondersteunen deze stichting nu al een tijdje met (online) marketing werkzaamheden. Met deze nieuwe actie hebben we niet alleen indirect invloed op het aantal vierkante meter wat beschermd wordt, maar ook direct.

Deze actie zullen we in december 2016 gaan doorvoeren en zal gelden voor alle structurele (abonnements) klanten. Wij zullen sowieso de nodige meters regenwoud adopteren voor klanten die bij ons via automatische incasso betalen of per kwartaal en hierdoor deze maand geen factuur krijgen. Op deze manier maken we in ieder geval de titel van dit blog waar ;)

Arrow icon
Bas van Petten
Bas van Petten
Directeur

Interesse in onze aanpak? Laat Bambuu meekijken met je uitdagingen.

Bekijk of je in aanmerking komt voor een vrijblijvende nulmeting door onze specialisten.

No items found.