Highlights van Emerce E-commerce Live

Op woensdag 1 juni waren collega's Raymond en Damian namens Bambuu aanwezig bij het Emerce E-commerce Live event in de Beurs van Berlage. Een bruisende ontmoetingsplek waar interessante inzichten en ontwikkelingen werden gedeeld. Bekijk hieronder de highlights!

Op woensdag 1 juni waren Raymond en Damian namens Bambuu aanwezig bij het Emerce E-commerce Live event. Inspirerend en vol inzichten. Bekijk de highlights!

Damian Bakker
Door:
Damian
Friday
24
June
2022
Bambuu Nieuws

Een inspirerende dag in de wereld van online verkopen. Innovaties, toffe cases en kansen om e-commerce naar een hoger niveau te brengen. Welke onderwerpen bleven het meest hangen? Je leest ze hieronder.

  1. De toename in het belang van marktplaatsen voor de ideale marketingmix

Je kent ze wel. Amazon. Bol.com. Zalando. Bekend, groot en ontzettend relevant om meer verkoop te stimuleren van je producten. Maar wist je dat er nog veel meer marktplaatsen zijn? De toename van het aantal marktplaatsen is de afgelopen jaren enorm gestegen. Zo zijn er in Nederland al meer dan 250 marktplaatsen. 

Niet alleen de grote namen zijn relevant voor je marketingstrategie. Er zijn meerdere opties. Op het Emerce event werd ingezoomd op drie hoofdlijnen: 

  1. Domineren: de top marktplaatsen (Amazon, Bol.com, Zalando).
  2. Diversiteit: eigen marktplaatsen (Ebay, Marktplaats, Vinted).
  3. Uitbreiden: nieuwe regio's / specifieke marktplaatsen (Beslist.be, AliExpress, Mediamarkt).

Om je online bereik en -verkoop met marktplaatsen te stimuleren, kan het juist relevant zijn om te kiezen voor diversiteit en uitbreiden in marktplaatsen. Deze hebben vaak minder concurrentie en spreken specifieke doelgroepen aan, waar je als webwinkel veel voordeel uit kan halen. Deze kan je vinden daar simpelweg online op zoek te gaan naar marktplaatsen verwant aan jouw producten en regio(‘s) waar je als bedrijf actief bent. Een mooie stap om snel je naamsbekendheid en bereik te vergroten en online verkopen te stimuleren. 

  1. Snelheid is alles! 

Flitsbezorger Gorillas verovert grote steden met het ‘nieuwe’ bezorgen. Waar bekende supermarktketens zich uitbreiden met bezorging aan huis, doen de flitsbezorgers van Gorillas hier nog een schep bovenop. Jouw boodschappen geleverd in enkele minuten. Niet hoeven plannen, geen shifts om rekening mee te houden en al zeker niet te lang wachten. Gorillas levert binnen 10 minuten. Met een innovatieve en inspirerende blik op ‘dagelijkse’ processen hebben zij de klantreis teruggebracht naar drie simpele stappen:

1. Behoefte → 2. Bestellen via de app → 3. Ontvang je bestelling

Door verschillende ‘kleine’ warenhuizen in de stad te positioneren, de ruimtes efficiënt in te delen en elektrische fietsen te gebruiken, weten ze binnen no-time bestellingen te leveren. Een interessante case, waar snelheid en efficiëntie voorop staan. Keep it simple! 

  1. Ontwikkelingen in de betalingen met Mastercard en Maestro

Mastercard benadrukt het belang van snelheid in het checkout proces. Denk aan Apple Pay, waarbij je direct kan betalen vanuit je online wallet op je mobiel. Zonder doorverwezen te worden en stappen te doorlopen bij je betaalprovider. Voor dit laatste heeft Mastercard een alternatief ontwikkeld. Maestro, het bekende symbool op je bankpas en eigendom van Mastercard, start in 2023 met hun eigen alternatief voor Apple Pay. 

Wat houdt dit in? In de toekomst kan je jouw bankpas toevoegen aan je online wallet op je mobiel en direct betalen voor aankopen in webwinkels. Je hoeft dus niet meer doorverwezen te worden naar je externe betaalprovider om aankopen te voltooien. Efficiënt en snel. Ook worden de bankpassen met het Maestro symbool vernieuwd. Je nieuwe bankpas wordt verrijkt met een creditcard code. Hiermee kan je jouw bankpas dus ook gebruiken als creditcard. 

Meer weten?

Wil je meer weten over één van deze onderwerpen? Dan deel ik hier graag meer over. :)

Arrow icon
Damian Bakker
Damian Bakker
Marketing Consultant

Interesse in onze aanpak? Laat Bambuu meekijken met je uitdagingen.

Bekijk of je in aanmerking komt voor een vrijblijvende nulmeting door onze specialisten.

No items found.