Is kunstmatige intelligentie de toekomst in design?

Afbeeldingen laten maken door kunstmatige intelligentie. Het klinkt misschien ver weg, maar het is al mogelijk. In dit blog lees je alles over DALL-E 2.0 van OpenAI.

Raymond Kingma
Door:
Raymond
Friday
2
September
2022
Bambuu Nieuws

Wist je dat deze afbeeldingen volledig zijn gegenereerd door kunstmatige intelligentie? Dit deden we door de zoekterm ‘Paris by night, digital art‘ in te vullen in DALL-E 2.0, een systeem ontwikkeld door Open AI. Wat je maar invult, DALL-E visualiseert het voor je. In de praktijk is DALL-E een soort zoekmachine voor afbeeldingen, maar dan unieke, door AI ontwikkelde afbeeldingen.

Hoe werkt DALL-E 2.0?

Het AI systeem DALL-E 2.0 heeft input in de vorm van tekst nodig om een afbeelding te genereren. DALL-E combineert diverse technieken die de afgelopen jaren zijn ontwikkeld en verbeterd. Wil je precies weten hoe het systeem in elkaar zit, dan raad ik je aan deze video te checken.

Wat is mogelijk met DALL-E 2.0?

Met DALL-E 2.0 kun je allerlei afbeeldingen laten genereren op basis van je tekstuele input. Naast je reguliere input, kun je het systeem ook bepaalde stijlen meegeven. Hierin is echt van alles mogelijk. Zo kun je de stijl van een bepaalde schilder meegeven (… by Johannes Vermeer), een kunststroming, een tekening, een foto en nog veel meer.

Naast complete nieuwe afbeeldingen genereren, kan je met DALL-E ook afbeeldingen aanpassen. Zo kun je objecten toevoegen in bestaande afbeeldingen. Daarnaast kun je DALL-E 2 ook varianten van afbeeldingen laten maken. Handig als je bijvoorbeeld nét niet het juiste plaatje kunt vinden.

Wat is niét mogelijk met DALL-E 2.0?

Wellicht uit bescherming, maar ook om het leuk te houden, kun je met DALL-E 2.0 bepaalde afbeeldingen niet maken. Hieronder vallen afbeeldingen die geweld, seks of scheldwoorden bevatten. Daarnaast is het niet helemaal goed mogelijk om personen te genereren of te bewerken. Alle personen die je maakt hebben iets dat niet realistisch lijkt, denk aan twee verschillende ogen, een schaduw in het gezicht of een gezicht dat niet af lijkt.

Wat kunnen we nog verwachten van DALL-E 2.0?

Hoewel DALL-E zich al in een vergevorderd stadium bevindt, word de tool nog steeds verder ontwikkeld. Zo is het vanaf nu mogelijk om naast vierkante afbeeldingen, ook meerdere afbeeldingen naast elkaar te ontwikkelen. In de praktijk wordt dit dan 1 geheel.

Daarnaast zijn er al mensen die DALL-E 2.0 combineren met andere tools om video te kunnen genereren. Dit is nu nog in een beginstadium, maar verwacht wordt dat dit ook steeds groter gaat worden.

DALL-E 2.0 gebruiken voor je marketing?

De afbeeldingen die worden gegenereerd door DALL-E kunnen uitstekend worden gebruikt op je website of in je marketingcampagnes. De afbeeldingen mogen voor commerciële doeleinden gebruikt worden. Je mag de afbeeldingen zelfs verkopen als je wil! De volledige voorwaarden van DALL-E vind je achter deze link. Wel is het soms lastig dat je geen personen mag gebruiken in de foto’s, zo mis je toch een beetje het menselijke in je afbeelding.

Hoe kan ik DALL-E 2.0 gebruiken?

Om DALL-E te gebruiken dien je je te registreren via deze link. Momenteel kom je helaas nog in de wachtrij terecht. Dit is waarschijnlijk omdat de tool anders overbelast raakt. Eenmaal aangemeld en ingelogd is de tool 50 keer gratis te gebruiken. Wil je toch meer, dan kun je extra credits kopen. Ook krijg je elke maand 15 gratis credits, waarmee je weer 15 nieuwe opdrachten kunt invoeren bij DALL-E.

Helemaal enthousiast en geen zin om te wachten? Er is ook een DALL-E Mini beschikbaar. Deze is volledig gratis. Wel levert deze een stuk minder mooie resultaten dan de "echte" tool. Geduld wordt dus beloond!

Arrow icon
Raymond Kingma
Raymond Kingma
Lead Marketeer

Interesse in onze aanpak? Laat Bambuu meekijken met je uitdagingen.

Bekijk of je in aanmerking komt voor een vrijblijvende nulmeting door onze specialisten.

No items found.