Marketing automation voor blogs

Met marketing automation stuur je het juiste bericht, op het juiste moment naar de juiste persoon. Volledig automatisch. Hoe handig is dat voor jou als blogger?

Dennis Veldhuis
Door:
Dennis
Thursday
20
February
2020
Executie

Marketing automation voor bloggers is de snelste manier om jouw publiek te betrekken en te laten groeien. Het is dé tool om jouw blog te laten groeien. Met behulp van marketing automation stuur je namelijk het juiste bericht, op het juiste moment naar de juiste persoon. En dat volledig automatisch. Hoe handig is dat voor jou als blogger? Laat de machines machinedingen doen, zodat jij kunt doen waar je passie ligt: content maken.

Wij laten je graag kennismaken met de uitgebreide mogelijkheden van ActiveCampaign en in het bijzonder marketing automation voor jou als blogger.

Wat is marketing automation?

Marketing automation is een tool die voornamelijk wordt ingezet voor het gericht en gestructureerd communiceren met je doelgroep. Het uiteindelijke doel is om van jouw lezers loyale, converterende abonnees te maken. Hoe interessant is het om te zien hoe jouw lezers reageren op jouw nieuwsbrief, op welke links ze bijvoorbeeld klikken?

Wat kan ik allemaal met marketing automation?

Als blogger ben je dagelijks bezig met het maken, editen en plaatsen van content. Daar gaat al flink wat tijd in zitten, want je wil alleen het beste van het beste plaatsen. Hoe handig is het dan om bepaalde dingen uit te besteden, zodat je blog kan groeien zonder dat jij 80 uur per week aan het werk bent? Marketing automation biedt de oplossing. Wij zetten de belangrijkste mogelijkheden voor je uiteen:

 • Een lead magnet is één van de beste manieren om meer lezers/abonnees te krijgen. Lead magnets bieden iets waardevols in ruil voor de contactgegevens van een potentiële klant. Denk aan een kortingsbon, een inhoudelijk sterke download, etc. Met behulp van ActiveCampaign kun je zoveel verschillende lead magnets aanbieden als je wilt.
 • Een goed aanmeldformulier zorgt ervoor dat je meer inschrijvingen krijgt. ActiveCampaign zorgt er vervolgens voor dat jouw abonnees precies de juiste content op het juiste moment krijgen.
 • Marketing automation biedt jou de mogelijkheid om alles van tevoren te plannen. Hierdoor hoef jij niet alle details met betrekking tot jouw doelgroep (voorkeuren qua tijd, interessante onderwerpen, etc.) uit je hoofd te kennen en elk moment van de dag of nacht paraat te zijn om gepersonaliseerde content te versturen.
 • Wanneer willen degenen die zich inschrijven iets van je horen? In ieder geval direct nadat ze zich hebben ingeschreven. Zorg voor een welkomstserie om de engagement vanaf het begin te verhogen.
 • Hoe weet je wat je lezers willen? Met behulp van site tracking, link tracking en segmentatie achterhaal je eenvoudig welke content je wanneer moet sturen.
 • Automatisch geïnteresseerden updaten wanneer je een nieuwe blog plaatst? De RSS-automation zorgt ervoor dat een nieuw geplaatste blok automatisch naar jouw contacten verstuurd wordt.

Voorbeeld automation voor blogs

Een goed voorbeeld van het slim toepassen van marketing automation voor blogs, is een 2-traps automatisering om meer engagement met jouw website te bewerkstelligen. Je wilt natuurlijk zo vaak mogelijk verkeer naar je website trekken. Hoe hoog die frequentie ligt, is even afhankelijk van het aantal nieuwe blogs dat je periodiek plaatst. Om de engagement met jouw blog zo hoog mogelijk te houden zijn onderstaande automations een must.

1) Laatste bezoek aan website vastleggen
Gebruik deze automation om het laatste bezoek aan jouw website vast te leggen in ActiveCampaign.

Marketing automation voor blogs

2) Automatisering starten als contact website X periode niet heeft bezocht.

Na het maken van de eerste automation, maak je onderstaande om de mail te versturen als iemand een bepaalde periode (6 maanden in onderstaand voorbeeld) niet meer op de website is geweest. Je kunt hem/haar dan bijvoorbeeld een mail sturen met de laatste nieuwtjes/blogs of een kortingsbon op één van je producten (als je die hebt).

Onmisbare tools voor jou als blogger

ActiveCampaign beschikt over onmisbare tools voor jou als blogger. Het vervult een soort van rol als virtuele assistent, maar dan zonder een uurtarief. ActiveCampaign zorgt voor die oh zo belangrijke promotie waar jij geen tijd voor hebt, zodat jij jezelf weer kunt richten op het creëren van content waar jouw lezers dol op zijn.

 • Marketing automation
  Doordat je van tevoren alles kunt instellen, zorg je ervoor dat je minder stress ervaart bij het publiceren of lanceren van iets nieuws.
 • E-mailmarketing
  Verzend nieuwsbrieven en blogposts die je abonnees willen lezen, die precies aansluiten bij hun persoonlijke voorkeuren en interesses.
 • Aanmeldformulieren
  Verbeter de kwaliteit van je database door gebruik te maken van gepersonaliseerde aanmeldformulieren. 
 • Geef scores aan je contacten
  Doordat je scores geeft aan je contacten, kun je zien wie het meest betrokken is. Op deze manier weet je wie het meeste van je wil horen. Zo stuur je de minder betrokkenen ook geen overload aan mails, zodat de kans op uitschrijving kleiner is.
 • Goal tracking
  Houd gedane aankopen en inschrijvingen bij, zodat je kunt zien hoe jouw blogs presteren. Handig wanneer je opdrachtgever om terugkoppeling van advertentieresultaten vraagt.
 • Geavanceerde rapportages
  Meet de groei van jouw lijst en bedrijf. Maak gebruik van geavanceerde rapportages om nieuwe groeimogelijkheden te vinden.
 • A/B-testen
  A/B-testen biedt je de mogelijkheid om dingen te testen. Welke content of vorm van call to action sluit het beste aan bij jouw lezers? Je hebt alle tools in handen om het hoogste conversiepercentage te behalen.
 • Segmentatie
  Houd het aantal klikken op links, bezoeken aan je website en wat voor gedrag dan ook bij met behulp van segmentatie.
 • Aangepaste doelgroepen binnen Facebook
  Bereik en betrek je abonnees met de juiste Facebook-advertenties, die je bepaalt met behulp van segmenten binnen ActiveCampaign.

Aan de slag!

Wil je jouw blog laten groeien en heb je na het lezen van dit artikel interesse in de mogelijkheden van marketing automation? Neem vrijblijvend contact met ons op. Onze professionals staan graag voor je klaar met een persoonlijk advies.


Arrow icon
Dennis Veldhuis
Dennis Veldhuis
Marketeer / Project Manager

Interesse in onze aanpak? Laat Bambuu meekijken met je uitdagingen.

Bekijk of je in aanmerking komt voor een vrijblijvende nulmeting door onze specialisten.

No items found.