Onze Chief Happiness Officer Maartje in de krant

Nina Chrispijn
Door:
Nina
Wednesday
30
October
2019
Bambuu Nieuws

De "week van werkgeluk" is niet in stilte voorbij gegaan. Ieder bedrijf zou het toch moeten hebben: een Chief Happiness Officer (CHO). Het Noordhollands Dagblad interviewt onder andere onze eigen 'Chef Geluk' Maartje Splinter. Er zijn nog maar weinig bedrijven die werken met een CHO. Naast Maartje wordt onder andere de Chief Happiness van Tony Chocolonely geïnterviewd.

Werkgeluk

Werkgeluk is een geweldige voedingsbodem. "Durf jouw werknemers maar eens op nummer 1 te zetten", draagt professor Patrick van Hees uit. Tevreden werknemers zijn bereid om een stapje meer te doen voor het bedrijf en zijn minder vaak ziek. Werknemers voelen zich gelukkiger, voelen zich vrijer en ervaren minder werkdruk.

Maartje onze Chief Happiness

De belangrijkste taak van Maartje is het welzijn van de medewerkers. Zij zorgt ervoor dat de wij niet omkomen in het werk en dat er een balans is tussen werk en privé. Niet de hele dag achter je beeldscherm zitten, in de middag een rondje buiten lopen en het behouden van de juiste energie op kantoor. Zit je er even doorheen? Pak een dartpijl of leef je uit op de flipperkast.

We werken hier volgens het principe Result Only: Alleen resultaat telt. We vragen niet om vijf dagen van 9 tot 17 uur op kantoor te zijn, maar om resultaat te boeken. Wil je om 16 uur de kinderen van school halen, prima, werk je toch gewoon nog een uurtje thuis. Al willen wij wel graag iedereen op maandag en vrijdag op kantoor hebben. Dat zijn de dagen dat er ’gezamenlijk’ dingen worden gedaan. Samen lunchen, bijvoorbeeld.

Ben je benieuwd naar het hele krantenartikel van het NHD? Bekijk hier de afbeelding in het groot.

Arrow icon
Nina Chrispijn
Nina Chrispijn
Marketing Strateeg

Interesse in onze aanpak? Laat Bambuu meekijken met je uitdagingen.

Bekijk of je in aanmerking komt voor een vrijblijvende nulmeting door onze specialisten.

No items found.