“Tanken” op zonne-energie

Max Schoorl
Door:
Max
Wednesday
10
July
2019
Bambuu Nieuws

We starten met een nieuw, innovatief concept, echt wat voor jullie’. Zo daagde Martijn van Santen, één van de initiatiefnemers van Opladen met de Zon, Bambuu uit. Martijn, al 10 jaar actief binnen de energiemarkt, huurt al enige tijd een werkplek binnen het kantoor van Bambuu. 

We zien dat de energietransitie grote vormen gaat aannemen. We moeten slim omgaan met het opwekken en verbruiken van duurzame energie. Vorig jaar ontstond het idee om het (komende) laadprobleem op te lossen, duurzaam én snel. De daadwerkelijke stap om met Solar Charging Plaza de markt van energietransitie in te stappen was snel gemaakt. Na het finetunen van de ideeën - samen met compagnon Erik Overdick - ontstond een concreet plan en werd het concept Opladen met de Zon gelanceerd. De keuze voor het concept was snel gemaakt; onze ervaring binnen de energiebranche én ons uitgebreide netwerk, binnen dit domein bracht ons op het punt dat we deze stap wilden, bijna moesten, zetten. Aldus Overdick. 

Duurzaam rijden wordt steeds meer de norm. Opladen met de Zon faciliteert én ontwerpt duurzame laadpleinen (tankstations) voor elektrisch vervoer in combinatie met zonne-energie. Op deze manier wekken we stroom lokaal op waar het ook geconsumeerd wordt. Opladen met de Zon creëert maatschappelijke betrokkenheid bij de energietransitie. Zo wordt voorkomen dat ondernemers en/of netbeheerders opdraaien voor (kostbare) netverzwaringen. 

Kortom: aan Bambuu de vraag; hoe lanceren we ons concept gericht op de ontwikkeling van laadpleinen die bijdragen aan de energietransitie? Na een uitgebreide intake sessie is de basis gelegd; een passende naam, landingspagina én een concreet aanvalsplan zijn we gestart. Een gerichte doelgroepenbenadering waarbij we advertenties combineren met persoonlijke berichten aan de beslissers die zich bezighouden met duurzaamheid en/of mobiliteit. De campagne zorgde al snel voor positieve reacties waardoor we in gesprek zijn gekomen met verschillende organisaties en toeleveranciers die hun parkeerterrein willen verduurzamen en laadoplossingen op korte termijn mogelijk willen maken. Inmiddels zijn we in vergevorderd stadium met een aantal innovatie organisaties. Daarnaast merken we dat het onderwerp ook sterk leeft binnen de overheid geeft Martijn aan. 


Meer weten over het concept: ikwil.opladenmetdezon.nl


Arrow icon
Max Schoorl
Max Schoorl
Team Manager / Marketing Strateeg

Interesse in onze aanpak? Laat Bambuu meekijken met je uitdagingen.

Bekijk of je in aanmerking komt voor een vrijblijvende nulmeting door onze specialisten.

No items found.