“Tanken” op zonne-energie

Opladen met de Zon & Bambuu
Geschreven op:
10/7/2019

We starten met een nieuw, innovatief concept, echt wat voor jullie’. Zo daagde Martijn van Santen, één van de initiatiefnemers van Opladen met de Zon, Bambuu uit. Martijn, al 10 jaar actief binnen de energiemarkt, huurt al enige tijd een werkplek binnen het kantoor van Bambuu. 

We zien dat de energietransitie grote vormen gaat aannemen. We moeten slim omgaan met het opwekken en verbruiken van duurzame energie. Vorig jaar ontstond het idee om het (komende) laadprobleem op te lossen, duurzaam én snel. De daadwerkelijke stap om met Solar Charging Plaza de markt van energietransitie in te stappen was snel gemaakt. Na het finetunen van de ideeën - samen met compagnon Erik Overdick - ontstond een concreet plan en werd het concept Opladen met de Zon gelanceerd. De keuze voor het concept was snel gemaakt; onze ervaring binnen de energiebranche én ons uitgebreide netwerk, binnen dit domein bracht ons op het punt dat we deze stap wilden, bijna moesten, zetten. Aldus Overdick. 

Duurzaam rijden wordt steeds meer de norm. Opladen met de Zon faciliteert én ontwerpt duurzame laadpleinen (tankstations) voor elektrisch vervoer in combinatie met zonne-energie. Op deze manier wekken we stroom lokaal op waar het ook geconsumeerd wordt. Opladen met de Zon creëert maatschappelijke betrokkenheid bij de energietransitie. Zo wordt voorkomen dat ondernemers en/of netbeheerders opdraaien voor (kostbare) netverzwaringen. 

Kortom: aan Bambuu de vraag; hoe lanceren we ons concept gericht op de ontwikkeling van laadpleinen die bijdragen aan de energietransitie? Na een uitgebreide intake sessie is de basis gelegd; een passende naam, landingspagina én een concreet aanvalsplan zijn we gestart. Een gerichte doelgroepenbenadering waarbij we advertenties combineren met persoonlijke berichten aan de beslissers die zich bezighouden met duurzaamheid en/of mobiliteit. De campagne zorgde al snel voor positieve reacties waardoor we in gesprek zijn gekomen met verschillende organisaties en toeleveranciers die hun parkeerterrein willen verduurzamen en laadoplossingen op korte termijn mogelijk willen maken. Inmiddels zijn we in vergevorderd stadium met een aantal innovatie organisaties. Daarnaast merken we dat het onderwerp ook sterk leeft binnen de overheid geeft Martijn aan. 


Meer weten over het concept: ikwil.opladenmetdezon.nl


Maandelijks de Thought Starter in je mailbox?
Meer weten of een vraag?

Wij helpen je graag!

Vul het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Bedankt voor je inschrijving!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Klik op bovenstaande button om de gegevens te verzenden. We zullen je gegevens gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie lees je in de privacyverklaring.

Gratis proefperiode

Vrijblijvend starten met marketing automation

Vraag nu direct een vrijblijvende trial van ActiveCampaign aan. Vervolgens heb je 14 dagen de tijd om ActiveCampaign van voor tot achter te testen.

Bedankt voor je aanvraag! Binnen enkele ogenblikken ontvang je een mail met inloggegevens om de komende 14 dagen ActiveCampaign te ontdekken!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Interessant voor jou?

Online Concurrentie Check.

Laat onze specialisten uitzoeken wat jij kan leren van de aanpak van je concurrent:

Check aanvragen
Bedankt voor jouw interesse. Je hoort spoedig van ons.
Oeps! Er ging iets fout bij het versturen.
Wij geven mooie MKB bedrijven het podium dat ze verdienen!

Laat mij eens
met je meedenken!

06 - 10 88 10 99
WhatsApp
Bel, app of mail mij om jouw uitdagingen te bespreken.
Bart Degeling
Partner / Consultant