Hét alternatief voor Google Optimize

Google Optimize is vanaf 1 oktober niet meer beschikbaar. Wil je A/B-testen kunnen blijven uitvoeren is het noodzakelijk om over te stappen naar een alternatief voor Google Optimize. Ben je benieuwd welke tool je het beste kunt gebruiken? Wij zochten het voor je uit.

Google Optimize is na 30 september 2023 niet meer beschikbaar. Wij zochten uit welke alternatieven je het beste kunt gebruiken voor A/B-testen.

Laurenze Meskers
Door:
Laurenze
Wednesday
13
September
2023
Executie

Google Optimize stopt met bestaan 

Eerder dit jaar heeft Google aangekondigd dat na 30 september Google Optimize niet meer beschikbaar zal zijn. Google Optimize is een gratis tool voor experimenten (waaronder A/B-testen) en personalisaties. Hiermee kunnen verschillende varianten van een website worden gemaakt om te bepalen welke variant het beste presteert. 

Google Optimize is een geliefde tool onder veel marketeers. De tool is eenvoudig te implementeren en te gebruiken. Zo kunnen de resultaten eenvoudig worden geanalyseerd. Daarnaast biedt het eenvoudige integraties met onder andere Google Analytics. 

Met de komst van Google Analytics 4 is de integratie van Google Optimize tegen het licht gehouden. Het doel van Google is om bedrijven van verschillende grootte de mogelijkheid te bieden om de gebruikerservaring van de website te verbeteren. Google geeft zelf aan dat er nog verschillende functies ontbreken in Google Optimize. Daarom heeft Google zijn API’s beschikbaar gesteld, zodat ook andere partijen hun A/B-test tool kunnen integreren met Google Analytics 4. 

Testen van A/B-testtools 

Vanaf 1 oktober is Google Optimize niet meer beschikbaar. Dit biedt kansen om nieuwe tools te ontdekken en te overwegen. Bij Bambuu hebben we de afgelopen periode verschillende tools getest en beoordeeld. Hierbij hebben we onder andere gekeken naar de gebruiksvriendelijkheid, snelheid, inzichten, mogelijkheden, integraties en uiteraard de kosten. In totaal zijn er ruim 15 tools in overweging genomen, waaronder: VWO, Optimizely, A/B Tasty, Zoho PageSense en Crazy Egg. 

Visual Website Optimizer

Aan de hand van verschillende testen en trials is onze keuze gevallen op Visual Website Optimizer (VWO). Deze tool is (deels) gratis en is geschikt voor verschillende type websites en groottes. VWO biedt een breed pakket aan tools voor inzichten, experimenten en analyse. Het pakket is zo uitgebreid dat deze zelfs (gedeeltelijk) andere tools in onze toolstack kan vervangen. 

Visual Website Optimizer is onze (nieuwe) go-to tool voor conversie optimalisatie. Zo gebruiken we VWO voor verschillende type conversie testen, waaronder:

  • A/B-testen
  • Multivariate-testen
  • Split-URL-testen

VWO geeft tevens inzichten voor nieuwe ideeën en optimalisaties. Met het platform kunnen op verschillende manieren inzichten worden vergaard, met onder andere: 

  • Heatmaps
  • Funnels 
  • Visitor recordings
  • Forms 

VWO is voor ons geen onbekend platform. Verschillende marketeers uit ons team hebben vanuit eerdere werkgevers al ervaring met Visual Website Optimizer. Hierdoor is er reeds kennis in huis om verschillende type experimenten uit te voeren. 

VWO partner

Sinds vorige maand is Bambuu officieel partner van Visual Website Optimizer. Dit partnership biedt verschillende voordelen, waaronder eenvoudige onboarding, dedicated support, toegang tot nieuwe (beta) features, trainingen en certificeringen van ons team. 


Ga aan de slag met VWO

Wil jij een A/B test tool inzetten om de gebruikservaring op jouw website te verbeteren? Visual Website Optimizer is een goed alternatief voor Google Optimize. Voor vrijwel elk type website biedt VWO gedegen inzichten en de tools voor het uitvoeren van experimenten. 

Ben je benieuwd of VWO geschikt is voor jou? Wij kunnen je vrijblijvend adviseren. Daarnaast kunnen we je ook helpen met het implementeren van VWO, het integreren met Google Analytics en het opstellen en uitvoeren van A/B-testen.  

Laurenze Meskers
Laurenze Meskers
Lead Innovatie

Interesse in onze aanpak? Laat Bambuu meekijken met je uitdagingen.

Bekijk of je in aanmerking komt voor een vrijblijvende nulmeting door onze specialisten.

No items found.