Wat betekent het ongeldig verklaren van het Privacy Shield tussen Europa en Amerika?

Bas van Petten
Door:
Bas
Saturday
12
September
2020
Bambuu Nieuws

Het ongeldig verklaren van het Privacy Shield heeft een behoorlijke impact op, ik denk, bijna alle bedrijven in heel Europa. Als jullie (of één van jullie verwerkers) systemen gebruiken waarbij data opgeslagen worden in de VS, voldoen jullie per direct niet meer aan de AVG. Dit is bijvoorbeeld het geval bij gebruik van Facebook Ads, Google & Microsoft Cloud oplossingen en een groot gedeelte van alle CRM, Marketing Automation en e-mailmarketing systemen.

Paniek?

Wat ons betreft niet. Complete digitale eco-systemen lopen spaak als hier geen oplossing voor komt, dus het is in het belang van alle partijen om snel met een oplossing te komen. Onze inschatting is dan ook dat er spoedig weer een verdrag zal komen tussen de VS en Europa. Desalniettemin zijn de laatste berichten dat het nog wel een flinke struggle zou kunnen worden. Uiteraard volgt Bambuu de ontwikkelingen op de voet. 

Niet wachten?

Wil je niet wachten en a.s.a.p. weer aan de AVG voldoen? Dan is het advies van buitenaf om alle activiteiten te staken die resulteren in dataopslag in de VS. Dit kan een gigantische impact hebben: zowel qua hoeveelheid werk dat met het aanpassen gemoeid is, als qua bedrijfsvoering (omdat sommige tools diep geïntegreerd zijn in de onderneming, of omdat er in Europa minder goede alternatieven zijn).

Indien gewenst kan Bambuu je helpen met een impactanalyse en vervolgens het vinden en inrichten van Europese alternatieven op het gebied van Online Marketing. Neem hiervoor contact op met jouw contactpersoon bij Bambuu of neem contact op via ons algemene e-mailadres of telefoonnummer. 

Arrow icon
Bas van Petten
Bas van Petten
Directeur

Interesse in onze aanpak? Laat Bambuu meekijken met je uitdagingen.

Bekijk of je in aanmerking komt voor een vrijblijvende nulmeting door onze specialisten.

No items found.