Wat betekent het ongeldig verklaren van het Privacy Shield tussen Europa en Amerika?

Op 16 juli 2020 werd het Privacy Shield ongeldig verklaard door het Hof van Justitie van de Europese Unie. Feitelijk betekent dit dat het sinds die datum niet meer toegestaan is om data van Europese personen naar de VS te sturen.
Geschreven op:
12/9/2020

Het ongeldig verklaren van het Privacy Shield heeft een behoorlijke impact op, ik denk, bijna alle bedrijven in heel Europa. Als jullie (of één van jullie verwerkers) systemen gebruiken waarbij data opgeslagen worden in de VS, voldoen jullie per direct niet meer aan de AVG. Dit is bijvoorbeeld het geval bij gebruik van Facebook Ads, Google & Microsoft Cloud oplossingen en een groot gedeelte van alle CRM, Marketing Automation en e-mailmarketing systemen.

Paniek?

Wat ons betreft niet. Complete digitale eco-systemen lopen spaak als hier geen oplossing voor komt, dus het is in het belang van alle partijen om snel met een oplossing te komen. Onze inschatting is dan ook dat er spoedig weer een verdrag zal komen tussen de VS en Europa. Desalniettemin zijn de laatste berichten dat het nog wel een flinke struggle zou kunnen worden. Uiteraard volgt Bambuu de ontwikkelingen op de voet. 

Niet wachten?

Wil je niet wachten en a.s.a.p. weer aan de AVG voldoen? Dan is het advies van buitenaf om alle activiteiten te staken die resulteren in dataopslag in de VS. Dit kan een gigantische impact hebben: zowel qua hoeveelheid werk dat met het aanpassen gemoeid is, als qua bedrijfsvoering (omdat sommige tools diep geïntegreerd zijn in de onderneming, of omdat er in Europa minder goede alternatieven zijn).

Indien gewenst kan Bambuu je helpen met een impactanalyse en vervolgens het vinden en inrichten van Europese alternatieven op het gebied van Online Marketing. Neem hiervoor contact op met jouw contactpersoon bij Bambuu of neem contact op via ons algemene e-mailadres of telefoonnummer. 

Maandelijks de Thought Starter in je mailbox?
Meer weten of een vraag?

Wij helpen je graag!

Vul het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Bedankt voor je inschrijving!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Klik op bovenstaande button om de gegevens te verzenden. We zullen je gegevens gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie lees je in de privacyverklaring.

Gratis proefperiode

Vrijblijvend starten met marketing automation

Vraag nu direct een vrijblijvende trial van ActiveCampaign aan. Vervolgens heb je 14 dagen de tijd om ActiveCampaign van voor tot achter te testen.

Bedankt voor je aanvraag! Binnen enkele ogenblikken ontvang je een mail met inloggegevens om de komende 14 dagen ActiveCampaign te ontdekken!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Interessant voor jou?

Online Concurrentie Check.

Laat onze specialisten uitzoeken wat jij kan leren van de aanpak van je concurrent:

Check aanvragen
Bedankt voor jouw interesse. Je hoort spoedig van ons.
Oeps! Er ging iets fout bij het versturen.
Wij geven mooie MKB bedrijven het podium dat ze verdienen!

Laat mij eens
met je meedenken!

06 - 10 88 10 99
WhatsApp
Bel, app of mail mij om jouw uitdagingen te bespreken.
Bart Degeling
Partner / Consultant