Wet AVG (GDPR) en wat klanten van Bambuu hierin kunnen verwachten

Ja, ook wij krijgen regelmatig de vraag van klanten hoe wij omgaan met de wet AVG. Als organisatie, maar ook richting onze klanten. We kunnen hierin niet vaak genoeg benadrukken dat deze wetsaanpassing veel verder gaat dan wat wij doen voor onze klanten. Neem dus zelf je verantwoordelijkheid.
Geschreven op:
13/3/2018

Vanaf 25 mei gaat de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) gehandhaafd worden. Afgelopen weken hebben wij onze klanten via mail laten weten wat de AVG inhoud en wat wij gaan doen aangaande deze wetswijziging. Hieronder een aantal onderdelen uit deze communicatie.

Wat houdt het in?

In grote lijnen houdt de AVG in dat mensen 1) beter geïnformeerd worden over wat er met hun gegevens gebeurt en 2) de mogelijkheid krijgen om gegevens in te zien en te laten verwijderen. Kortom, mensen krijgen meer grip op hun gegevens.

Zowel de gegevens van jouw klanten, maar ook van jouw werknemers zijn persoonsgegevens, waarop de AVG van toepassing is. Uiteraard heeft dit ook betrekking op marketingactiviteiten. Onze klanten kunnen er vanuit gaan dat wij de voorbereidingen gaan treffen die in onze macht liggen om aan de verordening te voldoen. Bijvoorbeeld: het aanpassen van formulieren die wij gebruiken voor marketingdoeleinden op de site van de klant en het opstellen van een verwerkingsovereenkomst.

Maar... 

AVG gaat veel verder dan marketing. De meeste aspecten gaan ons werkgebied te boven. Denk aan een goed privacy statement op je website. Protocollen voor het geval iemand inzicht wil krijgen in zijn of haar gegevens. Of verwerkingsovereenkomsten met andere partijen die met jouw data verwerken (zoals bijvoorbeeld jouw accountant of CRM leverancier). Dit is juristenwerk en bovendien maatwerk. AVG is een complex thema. Wij adviseren je om een specialist in de arm te nemen als je dit nog niet gedaan hebt. Eventueel kunnen wij je in contact brengen met de partij die ons hierin ook ondersteunt. Hierbij kunnen we zelfs een speciaal tarief voor je regelen. Laat het ons gerust weten via een mailtje aan info@bambuu.nl.

Maandelijks de Thought Starter in je mailbox?
Meer weten of een vraag?

Wij helpen je graag!

Vul het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Bedankt voor je inschrijving!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Klik op bovenstaande button om de gegevens te verzenden. We zullen je gegevens gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie lees je in de privacyverklaring.

Gratis proefperiode

Vrijblijvend starten met marketing automation

Vraag nu direct een vrijblijvende trial van ActiveCampaign aan. Vervolgens heb je 14 dagen de tijd om ActiveCampaign van voor tot achter te testen.

Bedankt voor je aanvraag! Binnen enkele ogenblikken ontvang je een mail met inloggegevens om de komende 14 dagen ActiveCampaign te ontdekken!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Interessant voor jou?

Online Concurrentie Check.

Laat onze specialisten uitzoeken wat jij kan leren van de aanpak van je concurrent:

Check aanvragen
Bedankt voor jouw interesse. Je hoort spoedig van ons.
Oeps! Er ging iets fout bij het versturen.
Wij geven mooie MKB bedrijven het podium dat ze verdienen!

Laat mij eens
met je meedenken!

06 - 10 88 10 99
WhatsApp
Bel, app of mail mij om jouw uitdagingen te bespreken.
Bart Degeling
Partner / Consultant