Wet AVG (GDPR) en wat klanten van Bambuu hierin kunnen verwachten

Wij hebben onze klanten via mail laten weten wat de AVG inhoudt en wat wij gaan doen aangaande deze wetswijziging. Hieronder een aantal onderdelen

Bas van Petten
Door:
Bas
Tuesday
13
March
2018
Bambuu Nieuws

Vanaf 25 mei gaat de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) gehandhaafd worden. Afgelopen weken hebben wij onze klanten via mail laten weten wat de AVG inhoud en wat wij gaan doen aangaande deze wetswijziging. Hieronder een aantal onderdelen uit deze communicatie.

Wat houdt het in?

In grote lijnen houdt de AVG in dat mensen 1) beter geïnformeerd worden over wat er met hun gegevens gebeurt en 2) de mogelijkheid krijgen om gegevens in te zien en te laten verwijderen. Kortom, mensen krijgen meer grip op hun gegevens.

Zowel de gegevens van jouw klanten, maar ook van jouw werknemers zijn persoonsgegevens, waarop de AVG van toepassing is. Uiteraard heeft dit ook betrekking op marketingactiviteiten. Onze klanten kunnen er vanuit gaan dat wij de voorbereidingen gaan treffen die in onze macht liggen om aan de verordening te voldoen. Bijvoorbeeld: het aanpassen van formulieren die wij gebruiken voor marketingdoeleinden op de site van de klant en het opstellen van een verwerkingsovereenkomst.

Maar... 

AVG gaat veel verder dan marketing. De meeste aspecten gaan ons werkgebied te boven. Denk aan een goed privacy statement op je website. Protocollen voor het geval iemand inzicht wil krijgen in zijn of haar gegevens. Of verwerkingsovereenkomsten met andere partijen die met jouw data verwerken (zoals bijvoorbeeld jouw accountant of CRM leverancier). Dit is juristenwerk en bovendien maatwerk. AVG is een complex thema. Wij adviseren je om een specialist in de arm te nemen als je dit nog niet gedaan hebt. Eventueel kunnen wij je in contact brengen met de partij die ons hierin ook ondersteunt. Hierbij kunnen we zelfs een speciaal tarief voor je regelen. Laat het ons gerust weten via een mailtje aan info@bambuu.nl.

Arrow icon
Bas van Petten
Bas van Petten
Directeur

Interesse in onze aanpak? Laat Bambuu meekijken met je uitdagingen.

Bekijk of je in aanmerking komt voor een vrijblijvende nulmeting door onze specialisten.

No items found.