ESPEQ

Unieke samenwerking tussen ESPEQ Bouwopleidingen en Schipper Kozijnen

ESPEQ

Unieke samenwerking tussen ESPEQ Bouwopleidingen en Schipper Kozijnen
ESPEQ
Case Study

Een betaald opleidingstraject mét baangarantie

Het is al jaren een probleem om technici te vinden. ESPEQ Bouwopleidingen en familiebedrijf Schipper Kozijnen hebben met ondersteuning van Bambuu deze uitdaging beetgepakt en laten zien dat je met een goede samenwerking veel kunt bereiken.

Ze ontwikkelden een uniek opleidingstraject waarbij kandidaten binnen één jaar worden klaargestoomd voor een (vast)dienstverband als montage medewerker, waarbij er vanaf dag 1 salaris wordt uitbetaald. Achtergrond en ervaring is van ondergeschikt belang waardoor ook omscholing tot de mogelijkheden van deelname aan het traject behoort. 

“Vanuit onze samenwerking met ESPEQ Bouwopleidingen, kregen we het verzoek om mee te denken over hoe we dit traject in de markt konden zetten’. ‘Doel was om kandidaten enthousiast te krijgen"

Nina Rawie
Nina Rawie
marketingstrateeg - Bambuu

Bambuu zag direct potentie in het initiatief en in overleg met ESPEQ werd de strategie bepaald. “‘We hebben naast campagnes voor de werving van kandidaten ook de positionering, content en alle uitingen verzorgd in speciaal hiervoor gemaakte joint venture website van deze joint venture van de 2 mooie Noord Hollandse bedrijven”. Met een totaal plan kon ESPEQ Bouwopleidingen vervolgens naar Schipper Kozijnen.

Dat een goede voorbereiding het halve werk is, blijkt wel uit het enthousiasme waarmee het idee bij Schipper Kozijnen werd ontvangen en niet veel later werd gelanceerd. Na de start van de wervingscampagne kwamen de eerste aanmeldingen binnen. Toekomstig montagemedewerkers leren van ervaren vakmensen in de hiervoor ingerichte praktijkruimte bij Schipper Kozijnen en de volledig ingerichte praktijkwerkplaats van ESPEQ. In deze ruimtes zijn werkelijke situaties nagebootst, met schuifpuien en flexibele raampartijen, zodat de leerlingen hun werkzaamheden goed kunnen oefenen, voordat ze met een ervaren collega naar de mensen thuis gaan. Inmiddels is het allereerste opleidingstraject van start gegaan en volgt er 2023 een volgend traject.

Veel vraag naar betaalde leer-werkplekken

“Binnen de bouw is er een enorme schaarste als het gaat om het vinden van mensen”, bevestigt Nina nog maar eens. “Dat de mensen starten met een opleiding, direct salaris krijgen en een baan bij Schipper Kozijnen in het vooruitzicht hebben, maakt dit een uniek concept. Dat zagen we natuurlijk wel, maar we hadden eigenlijk pas door dat dit zo gaaf was, toen de media het oppakten. Wat dat betreft zijn we er in geslaagd om een website neer te zetten die gericht is op de doelgroep en die aansluit bij de afzonderlijke websites van zowel Schipper Kozijnen als ESPEQ. De samenwerking tussen deze twee bedrijven is natuurlijk bijzonder, het is mooi dat wij daar ons steentje aan kunnen bijdragen.” Sluit Nina af. 

Ook op zoek naar personeel en is het ook zo lastig te vinden? Bekijk ons handboek recruitment marketing voor tips en inspiratie. Of neem direct contact met ons op.

"Gezien de arbeidsmarkt hebben we een goede balans moeten vinden in kwaliteit en kwantiteit. Door Bambuu vanaf de start bij het traject te betrekken, snel te schakelen in het werving proces en gebruik te maken van een ieder zijn kennis, netwerk en creativiteit zijn we erin geslaagd om de juiste kandidaten te werven."

Stef Noppers
Stef Noppers
Manager Relatiebeheer & Marktontwikkeling

Interesse in onze aanpak? Laat Bambuu meekijken met je uitdagingen.

Bekijk of je in aanmerking komt voor een vrijblijvende nulmeting door onze specialisten.

Interesse in onze aanpak? Laat Bambuu meekijken met je uitdagingen.

Bekijk of je in aanmerking komt voor een vrijblijvende nulmeting door onze specialisten.