Handboek Recruitment Marketing

De basis voor succesvolle recruitment marketing!

Binden, boeien & binnenhalen!

De concurrentie in de zoektocht naar talent is gigantisch en breidt zich in rap tempo uit. De vergrijzing, de mismatch tussen onderwijs en arbeidsmarkt, de snelle opkomst van nieuwe specialismen, de forse toename van zelfstandigen: al deze elementen maken recruitment van geschikt personeel lastig.

Eind 2019 keken we naar een duizelingwekkend aantal van 291.000 openstaande vacatures (bron: CBS). Technologische ontwikkelingen (zoals artificial intelligence), gaan dit gat alleen maar groter maken. Het Handboek Recruitment Marketing geef jou een praktisch inzicht om jouw ideale kandidaten aan je te binden!

Interesse?
Download nu:
Handboek Recruitment Marketing
Bedankt voor jouw interesse.
Download hier de PDF
Oops! Something went wrong while submitting the form
Handboek Recruitment Marketing

Recruitment Marketing Tips

Bambuu heeft zich gespecialiseerd in recruitment marketing. En hoewel ieder recruitment marketing vraagstuk uniek is, zijn er een aantal tips die altijd van toepassing zijn:

"Ga als recruiter (online) op pad!"

"Naast dat 90% van de professionals open staat voor nieuwe carrièrekansen, voelt 63% zich gevleid op het moment dat een recruiter contact opneemt. Kansen dus!"

"Denk niet in sollicitaties, maar in talent pools"

"Uit onderzoek blijkt dat – hoewel maar 36% van de workforce actief zoekt naar een nieuwe baan – maar liefst 90% welwillend is om te praten en meer te weten te komen over nieuwe carrièremogelijkheden.”

"Weet wie je zoekt!"

"Welke voordelen een potentiële werknemer belangrijk vindt, verschilt per doelgroep. Het is daarom belangrijk om dit goed te onderzoeken. Gebruik deze informatie voor het aanscherpen van al je arbeidsmarktcommunicatie.”

Meer A-spelers binnen je bedrijf? Download het Handboek Recruitment Marketing
Download nu
Trots op ons portfolio!

Een greep uit ons klantenbestand:

Wereldwijd zal nieuwe technologie naar schatting 75 miljoen banen doen verdwijnen. Hier komen echter 135 miljoen andere, nieuwe banen voor in de plaats.

Met andere woorden, nieuwe technologieën zorgen op de lange termijn voor meer banen, waardoor het aantal openstaande vacatures alleen maar zal groeien. Hierdoor neemt de concurrentie op het vinden van geschikt personeel voor recruiters toe. Als je succesvol wilt zijn in het aantrekken van talent, moet je slimmer zijn dan de concurrentie. En nee, dat is niet: wachten totdat de cv van een geschikte kandidaat in de infobox belandt. Nee, succes betekent: handen uit de mouwen en aan de bak!

Fabian
Slosse
Marketing Strateeg