Handboek Recruitment Marketing

Win de War for Talent
Ons werk
Arrow-icon
Handboek Recruitment Marketing

Binden, boeien & binnenhalen; Het Handboek Recruitment Marketing!

Binden, boeien & binnenhalen; Het Handboek Recruitment Marketing!

De concurrentie in de zoektocht naar talent is gigantisch en breidt zich in rap tempo uit. De vergrijzing, de mismatch tussen onderwijs en arbeidsmarkt, de snelle opkomst van nieuwe specialismen, de forse toename van zelfstandigen: al deze elementen maken recruitment van geschikt personeel lastig. 

Het verschil tussen vraag en aanbod is de afgelopen tijd dusdanig toegenomen, dat men al spreekt van War for Talent. Zo zien we in onderstaande grafiek van het CBS dat het aantal openstaande en ontstane vacatures veel sneller toeneemt dan het aantal vervulde vacatures. Die explosieve groei betekent bijvoorbeeld dat het aantal vacatures in september 2021 ruim 371.000 bedroeg. Een groei van 45.000 ten opzichte van een kwartaal eerder en 154.000 (!!) dan een jaar eerder.

Recruitment Marketing Tips

Bambuu heeft zich gespecialiseerd in recruitment marketing. Check bijvoorbeeld de case bij Joinuz. En hoewel ieder recruitment marketing vraagstuk uniek is, zijn er een aantal tips die altijd van toepassing zijn:

"Ga als recruiter (online) op pad!"

"Naast dat 90% van de professionals open staat voor nieuwe carrièrekansen, voelt 63% zich gevleid op het moment dat een recruiter contact opneemt. Kansen dus!"

"Denk niet in sollicitaties, maar in talent pools"

"Uit onderzoek blijkt dat – hoewel maar 36% van de workforce actief zoekt naar een nieuwe baan – maar liefst 90% welwillend is om te praten en meer te weten te komen over nieuwe carrièremogelijkheden.”

"Weet wie je zoekt!"

"Welke voordelen een potentiële werknemer belangrijk vindt, verschilt per doelgroep. Het is daarom belangrijk om dit goed te onderzoeken. Gebruik deze informatie voor het aanscherpen van al je arbeidsmarktcommunicatie.”

Meer A-spelers binnen je bedrijf? Download het Handboek Recruitment Marketing
Handboek Recruitment Marketing
Meer A-spelers binnen je bedrijf? Download het Handboek Recruitment Marketing
Bedankt voor je interesse!
Download PDF hier

Cadeautje!
Download ook ons Recruiment Marketing Canvas en ga direct aan de slag met jouw zoektocht naar de juiste kandidaat!

Sorry. Er ging iets fout. Probeer het nog eens.
Wereldwijd zal nieuwe technologie naar schatting 75 miljoen banen doen verdwijnen. Hier komen echter 135 miljoen andere, nieuwe banen voor in de plaats.

Met andere woorden, nieuwe technologieën zorgen op de lange termijn voor meer banen, waardoor het aantal openstaande vacatures alleen maar zal groeien. Hierdoor neemt de concurrentie op het vinden van geschikt personeel voor recruiters toe. Als je succesvol wilt zijn in het aantrekken van talent, moet je slimmer zijn dan de concurrentie. En nee, dat is niet: wachten totdat de cv van een geschikte kandidaat in de infobox belandt. Nee, succes betekent: handen uit de mouwen en aan de bak!

Fabian Slosse
Fabian Slosse
Team Manager / Marketing Strateeg