Groeiverhaal: Bambuu partner Bart Degeling

Bart Degeling werkt als partner en commercieel manager bij Bambuu. Hij is verantwoordelijk voor sales en partnerships.

Erik Dijkman
Door:
Erik
Wednesday
3
July
2019
Bloeien bij Bambuu

Bart Degeling werkt als partner en commercieel manager bij Bambuu. Hij is verantwoordelijk voor sales en partnerships. Bart werkt nu ruim 5 jaar met veel plezier bij Bambuu. We kijken terug op de ontwikkeling die hij de afgelopen jaren doormaakte.

Bart, wat deed je voordat je bij Bambuu aan de slag ging? En waarin is je huidige rol anders?

Hiervoor werkte ik als media adviseur bij een regionale online editie van TMG, waar ik een hoop heb geleerd. Het grote verschil? Hier adviseerde ik MKB bedrijven voornamelijk over zichtbaarheid tussen regionale nieuwsmedia. Daarmee waren de werkzaamheden vooral productgericht. Nu adviseer ik bedrijven over de gehele breedte van marketing (strategie). Mijn huidige werkzaamheden zijn kanaal onafhankelijk. Bij TMG was ik vooral bezig met sales van hun portfolio, nu vertaal ik bedrijfsdoelstellingen naar pragmatische marketingoplossingen. Een hele verandering, maar dat is wat mijn huidige functie juist zo interessant maakt.  

Toen je bij Bambuu begon, wat sprak je toen zo in de functie aan? 

Toen ik bij Bambuu begon, was het echt nog een start-up. Dat was iets wat mij meteen erg aansprak. Net als de oplossing die Bambuu aan mkb-bedrijven biedt. Een van de oprichters, Bas, was mijn oud collega bij Dichtbij en had mij gevraagd bij Bambuu te komen werken, via hem kende ik Sietse ook al. Ik vond dat ze een tof verhaal hadden en zij zochten iemand voor commercie. Samen waren we het snel eens: strategische (haalbare) marketingplannen maken én uitvoeren voor ambitieuze MKB bedrijven. Daar werd (en word ik nog steeds) enthousiast van.

Wat zie je zelf als je grootste persoonlijke ontwikkeling de afgelopen 5 jaar? Hoe kijk je terug op deze periode?

Voor Bambuu kijk ik of er een goede match is tussen de potentiële klant en Bambuu. Ook kijk ik hoe we met partners kunnen samenwerken en hoe we elkaars klanten kunnen helpen. De grootste ontwikkeling die ik de afgelopen 5 jaar doormaakte, heeft een sterke link met mijn werkzaamheden. Iets wat ik tijdens mijn vorige baan niet deed - het vertalen van bedrijfsdoelstellingen naar slimme pragmatische marketingoplossingen - heb ik echt moeten leren. Het was een hele uitdaging, maar ik heb het de afgelopen jaren goed onder de knie gekregen. 

Naast mijn eigen ontwikkeling ben ik ook trots op wat we voor moois neergezet hebben bij andere bedrijven. Zo ben ik trots op de case van Scolea; mede dankzij inzet van Bambuu hebben zij een groei gedubbeld. Ik spreek de opdrachtgever nog intensief en het sparren bij bestaande klanten is een ander mooi onderdeel van mijn vak.

Wat doet Bambuu om je bij je ontwikkeling te helpen?

We organiseren thema avonden om de laatste trends te bespreken en wonen regelmatig workshops bij van toonaangevende specialisten uit de markt. Dit doen we veel samen, waardoor we veel leren, ook van elkaar.Daarnaast heb ik vanuit Bambuu de afgelopen jaren verschillende Google-trainingen mogen doen. Zo blijf ik op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Inmiddels heb ik alle Google Ads certificeringen binnen.

Wat zijn de grootste verschillen als je naar jezelf kijkt nu en 5 jaar geleden?

Waar ik bij TMG vooral bezig was met het verkopen van producten, ben ik nu vooral bezig met bedrijven kanaal onafhankelijk te adviseren. Daarbij kijk ik vooral naar wat het beste is voor de klant, het bedrijf dat we vanuit een partnership ondersteunen voor de lange termijn. Daarmee is mijn huidige rol toch wel heel anders dan mijn vorige functie. Natuurlijk kostte het mij in het begin wat tijd, maar inmiddels heb mijn huidige functie goed eigen kunnen maken.

Waarin zou je jezelf nog willen zien groeien? Hoe kan Bambuu je hierbij begeleiden?

Op bedrijfskundig gebied, als ik denk aan bedrijfs- of productinnovatie, zie ik nog wel wat ontwikkelpunten. Opleidingen en trainingen zouden mij hierbij kunnen helpen. Binnen Bambuu is daar altijd ruimte voor. Als je aangeeft een bepaalde opleiding of training te willen doen, omdat je je op een bepaald gebied verder wilt ontwikkelen, dan kunnen ze dat binnen Bambuu altijd faciliteren. Dat is fijn, want zo kun je jezelf continu blijven ontwikkelen én nog beter worden in het werk wat je doet.


Arrow icon
Erik Dijkman
Erik Dijkman
Algemeen Directeur

Interesse in onze aanpak? Laat Bambuu meekijken met je uitdagingen.

Bekijk of je in aanmerking komt voor een vrijblijvende nulmeting door onze specialisten.

No items found.