Groeiverhaal: Djenti binnen een jaar doorgegroeid van Lieke Online naar Bambuu

Djenti begon bij het zusje van Bambuu, Lieke Online en is binnen een jaar volledig doorgegroeid naar Bambuu.

Djenti Lust
Door:
Djenti
Wednesday
11
August
2021
Bloeien bij Bambuu

Djenti begon bij het zusje van Bambuu, Lieke Online en is binnen een jaar volledig doorgegroeid naar Bambuu. Hoe ze dat heeft gedaan en hoe ze zich verder heeft ontwikkeld en gaat ontwikkelen vertelt ze hier.

Djenti, wat deed je voordat je bij Bambuu aan de slag ging?

Nadat ik in 2018 de HBO opleiding Commerciële Economie afstudeerrichting Sportmarketing aan de Hogeschool van Amsterdam heb afgerond ben ik na mijn afstudeerstage blijven hangen als Online Marketeer bij een online marketingbureau voor ondernemers in de fitnessbranche. Hier was ik met name verantwoordelijk voor het genereren van leads om deze bedrijven te helpen aan meer leden.

Ik heb mij hier in de loop van de tijd steeds verder kunnen ontwikkelen en grote stappen kunnen maken in mijn ontwikkeling als online marketeer met name op het gebied van Social Advertising en Google Ads.

In de tijd dat ik hier zat, ging het erg goed met het bedrijf en groeide het bedrijf al snel door naar +/- 50 medewerkers. Deze groei resulteerde erin dat het bedrijf niet meer alleen in Nederland opereerde maar doorgroeide naar verschillende landen wereldwijd.

Door de groei van het bedrijf en de groei in het aantal collega’s groeide ik al snel uit tot een van de marketeers met de meeste ervaring. Dit hield in dat ik nog steeds mijn eigen klantportfolio had met dezelfde werkzaamheden, echter werden mijn werkzaamheden uitgebreid naar het begeleiden en onboarden van nieuwe collega’s.

In mijn laatste periode bij dit bedrijf ben ik nog meer stappen gaan zetten in mijn ontwikkeling en dan met name op het gebied van accountmanagement. Ik kreeg de volledige verantwoordelijkheid over een aantal van mijn klanten, van klantcontact tot aan het optimaliseren van de campagnes.

Uiteindelijk heb ik in oktober 2020 besloten om voor mijn ontwikkeling als allround marketeer te kiezen en heb ik de stap naar Bambuu gemaakt.

Toen je bij Bambuu solliciteerde, wat sprak je toen zo in de functie aan?

Ik heb zelf niet gesolliciteerd bij Bambuu, maar via oud-collega en nu weer mijn collega Max kwam ik begin 2020 in contact met Bambuu. Echter door de ontwikkelingen rondom corona besloten we om later dat jaar weer contact te hebben. In de zomer van 2020 kwamen we uiteindelijk weer in contact. Ik ben toen gestart bij het zusje van Bambuu, Lieke.Online welke gevestigd is op dezelfde locatie als Bambuu. Lieke helpt kleinere MKB bedrijven met gangbare online marketing kanalen. Denk aan mailings en social media. 

Wat zie je zelf als je grootste persoonlijke ontwikkeling het afgelopen jaar bij Bambuu? Hoe kijk je terug op deze periode?

Sinds ik ben gestart bij Lieke.online heb ik veel nieuwe tools mogen ontdekken en met een diversiteit aan klanten mogen werken. In mijn periode bij Lieke.online heb ik ook al mogen proeven hoe het is om voor Bambuu te werken. Doordat ik begonnen ben bij Lieke.online heb ik op een relaxte manier kennis kunnen maken met de manier van werken en het bedienen van klanten zoals dat bij Lieke.online en Bambuu gebeurt. 

Persoonlijk ben ik erg blij met de ontwikkeling die ik heb mogen doormaken op het gebied van de diverse tools. Het afgelopen jaar heb ik mij met name kunnen richten op het ontdekken en leren werken met tools als ActiveCampaign, LinkedIn Advertising, Pinterest Advertising en Google Data Studio. Doordat ik deze tools naar mijn eigen hand heb kunnen zetten, kan ik een sparringpartner zijn voor mijn collega’s.

Daarnaast ben ik trots hoe ik mij als persoon heb ontwikkeld binnen het team van Lieke.online en Bambuu. Uit mijn werkervaring heb ik met name kennis van Social Advertising meegenomen die bij beide bedrijven goed van pas komt en waarmee ik mijn collega’s ook weer op weg kan helpen.

Aangezien ik in oktober 2020 gestart ben, midden in de corona crisis, was het geen gemakkelijke start met een hoop thuiswerken. Maar door de hechte groep collega’s en de bereidheid om elkaar te helpen, heb ik mij vanaf moment één op mijn plek gevoeld en hebben we er het beste van gemaakt!

Nu na bijna een jaar ben ik de werkzaamheden van Lieke.online ontgroeit en is het tijd om verdere stappen in mijn ontwikkeling te gaan zetten en mij volledig te gaan richten op Bambuu. 

Wat doet Bambuu om je bij je ontwikkeling te helpen?

Ieder kwartaal stel ik samen met mijn Operationeel Manager een lijst samen met doelen voor dat kwartaal. Tijdens deze meeting stellen we vast waar ik me het komende kwartaal in wil ontwikkelen. Deze doelen stellen we samen op en dragen bij aan de stappen die ik de komende periode wil zetten richting de toekomst. Iedere maand kijken we samen hoe ver ik in dat proces ben.

Daarnaast hebben we iedere maand met alle marketeers een marketeersoverleg. Op het gebied van online marketing kan ik op deze manier nog veel van verschillende collega’s leren. Iedere collega heeft zijn eigen expertise waardoor in deze meetings er van elke discipline input is en iedereen zich kan blijven ontwikkelen.

Waarin zou je jezelf nog willen zien groeien? Hoe kan Bambuu je hierbij begeleiden?

De afgelopen periode heb ik mij met name kunnen ontwikkelen op het gebied van tooling, hard skills. Mijn soft skills zijn de afgelopen periode ook al flink ontwikkeld doordat je als marketeer ook nauw in contact staat met je klant. Ik wil mijzelf blijven ontwikkelen op beide onderdelen omdat er voor mij op beide gebieden nog stappen te zetten zijn.

Dankzij Lieke.online én Bambuu kan ik mij ontwikkelen op mijn hard en soft skills doordat we constant bezig zijn met het opstellen van doelen. Door in de toekomst meer aan de slag te gaan met complexere vraagstukken, heb ik er vertrouwen in dat zowel de hard- als de soft skills de komende tijd nog verder ontwikkeld zullen worden.

Arrow icon
Djenti Lust
Djenti Lust
Lead Marketeer

Interesse in onze aanpak? Laat Bambuu meekijken met je uitdagingen.

Bekijk of je in aanmerking komt voor een vrijblijvende nulmeting door onze specialisten.

No items found.