Thought Starter: Denken in video in plaats van tekst

60% van de internetgebruikers zegt liever een video te bekijken dan tekst te lezen. In 2019 bestaat ruim 80% van al het internetverkeer uit video. Hoe actief ben jij al met video?
Geschreven op:
26/9/2018

Als we websites gaan maken, denken we meestal in geschreven teksten. Een Over-ons tekst. Productbeschrijvingen. Nieuwsberichten. Blogs. Maar .. wist je dat mensen helemaal niet graag lezen op internet?

60% van de internetgebruikers zegt liever een video te bekijken dan tekst te lezen en in 2019 bestaat ruim 80% van al het internetverkeer uit video, heeft Cisco becijferd.

Als je een boodschap vertelt in video, heb je (nu nog) concurrentievoordeel. Je krijgt méér aandacht dan bedrijven die vooral teksten publiceren. Hierdoor kun je dus meer mensen bereiken met hetzelfde budget.

Rol van mobiel

Vooral mobiel speelt een grote rol in ontwikkeling van video. Gemiddeld kijken we in 2018 ruim 45 minuten video op een mobieltje. Op desktop is dit ruim een kwartier. Vanaf 2014 kijken we meer video op mobiel dan op een gewone computer.

bron: Marketingfacts

Video duur en tijdrovend?

Hier zit iets in. Het maken van een video is zeker complexer dan het tikken van een tekstje. Het is ook spannend, kwetsbaar. Maar deze problemen vallen langzaam weg.

Met de camera op je telefoon schiet je vandaag de dag een prima video. En video’s die we vroeger amateuristisch vonden, zijn tegenwoordig alom geaccepteerd. We zijn gewend geraakt aan een internet met snelle visuele boodschappen.

Welke rol speelt video in jullie marketingbeleid voor 2019?

Het is niet lastig. Zo hebben wij voor onze klanten een dasspeld microfoon en statiefje gekocht voor € 100,-, waarmee we goede video’s kunnen maken met een mobieltje (voorbeeldje van onze opdrachtgever NLP Punt NL). Geef gerust een seintje als je een keer samen aan de slag wil!

Iets professioneler aanpakken? Dat kan natuurlijk ook. Wij hebben een aantal samenwerkingspartners waarmee we optrekken bij ontwikkeling van video. Waarbij zij het creatieve werk doen, en wij zorgen dat het aansluit op jouw marketingbeleid.

Meer weten? Bel Bambuu of stuur ons een appje!


Cheers 💪🏻

Team Bambuu

Maandelijks de Thought Starter in je mailbox?
Meer weten of een vraag?

Wij helpen je graag!

Vul het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Bedankt voor je inschrijving!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Klik op bovenstaande button om de gegevens te verzenden. We zullen je gegevens gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie lees je in de privacyverklaring.

Gratis proefperiode

Vrijblijvend starten met marketing automation

Vraag nu direct een vrijblijvende trial van ActiveCampaign aan. Vervolgens heb je 14 dagen de tijd om ActiveCampaign van voor tot achter te testen.

Bedankt voor je aanvraag! Binnen enkele ogenblikken ontvang je een mail met inloggegevens om de komende 14 dagen ActiveCampaign te ontdekken!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Interessant voor jou?

Online Concurrentie Check.

Laat onze specialisten uitzoeken wat jij kan leren van de aanpak van je concurrent:

Check aanvragen
Bedankt voor jouw interesse. Je hoort spoedig van ons.
Oeps! Er ging iets fout bij het versturen.
Wij geven mooie MKB bedrijven het podium dat ze verdienen!

Laat mij eens
met je meedenken!

06 - 10 88 10 99
WhatsApp
Bel, app of mail mij om jouw uitdagingen te bespreken.
Bart Degeling
Partner / Consultant