Thought Starter: Denken in video in plaats van tekst

Als we websites gaan maken, denken we meestal in geschreven teksten. Een Over-ons tekst. Productbeschrijvingen. Nieuwsberichten. Blogs. Maar .. wist je dat mensen helemaal niet graag lezen op internet?

Bas van Petten
Door:
Bas
Wednesday
26
September
2018
Groeisleutel

Als we websites gaan maken, denken we meestal in geschreven teksten. Een Over-ons tekst. Productbeschrijvingen. Nieuwsberichten. Blogs. Maar .. wist je dat mensen helemaal niet graag lezen op internet?

60% van de internetgebruikers zegt liever een video te bekijken dan tekst te lezen en in 2019 bestaat ruim 80% van al het internetverkeer uit video, heeft Cisco becijferd.

Als je een boodschap vertelt in video, heb je (nu nog) concurrentievoordeel. Je krijgt méér aandacht dan bedrijven die vooral teksten publiceren. Hierdoor kun je dus meer mensen bereiken met hetzelfde budget.

Rol van mobiel

Vooral mobiel speelt een grote rol in ontwikkeling van video. Gemiddeld kijken we in 2018 ruim 45 minuten video op een mobieltje. Op desktop is dit ruim een kwartier. Vanaf 2014 kijken we meer video op mobiel dan op een gewone computer.

bron: Marketingfacts

Video duur en tijdrovend?

Hier zit iets in. Het maken van een video is zeker complexer dan het tikken van een tekstje. Het is ook spannend, kwetsbaar. Maar deze problemen vallen langzaam weg.

Met de camera op je telefoon schiet je vandaag de dag een prima video. En video’s die we vroeger amateuristisch vonden, zijn tegenwoordig alom geaccepteerd. We zijn gewend geraakt aan een internet met snelle visuele boodschappen.

Welke rol speelt video in jullie marketingbeleid voor 2019?

Het is niet lastig. Zo hebben wij voor onze klanten een dasspeld microfoon en statiefje gekocht voor € 100,-, waarmee we goede video’s kunnen maken met een mobieltje (voorbeeldje van onze opdrachtgever NLP Punt NL). Geef gerust een seintje als je een keer samen aan de slag wil!

Iets professioneler aanpakken? Dat kan natuurlijk ook. Wij hebben een aantal samenwerkingspartners waarmee we optrekken bij ontwikkeling van video. Waarbij zij het creatieve werk doen, en wij zorgen dat het aansluit op jouw marketingbeleid.

Meer weten? Bel Bambuu of stuur ons een appje!


Cheers 💪🏻

Team Bambuu

Arrow icon
Bas van Petten
Bas van Petten
Directeur

Interesse in onze aanpak? Laat Bambuu meekijken met je uitdagingen.

Bekijk of je in aanmerking komt voor een vrijblijvende nulmeting door onze specialisten.

No items found.