Thought Starter: Houdt de (online) omzetgroei in de detailhandel stand?

Volgens CBS realiseerde de detailhandel in het tweede kwartaal van dit jaar 55% meer internetomzet (detailhandel) dan een jaar geleden. Ook de totale omzet in deze sector steeg met een kleine 6%. Gaat dit stand houden?
Geschreven op:
5/8/2020

Detailhandelsondernemers zijn iets kritischer over het derde kwartaal, zegt CBS. Mijn gevoel, mede onderbouwd met wat ik nu zie gebeuren bij onze klanten, is echter dat dit wel eens een stuk beter kan uitpakken dan verwacht. Denk hier maar eens over na:

  1. Er gaan minder mensen (duur) op vakantie waardoor er bestedingsruimte overblijft voor nieuwe 'spullen'. Een beddenspeciaalzaak uit mijn klantportfolio heeft nu toptijden en hoort ook regelmatig in de winkel dat men hun vakantiegeld nu willen uitgeven aan een nieuw bed/matras.
  2. Mensen zijn tijdens de 'lock down' massaal gaan verbouwen. Zou het kunnen dat deze mensen nog niet klaar zijn en nog steeds gaan uitgeven deze zomer? Misschien is nu pas die nieuwe slaapkamer verbouwd en gaat men dus nu op pad (of online) voor een nieuw bed, tv, kledingkast, etc.
  3. Veel Nederlanders gaan/gingen, net als ik, in Nederland op vakantie. Mijn ervaring is dat je dan net even makkelijker nieuwe producten aanschaft dan bij die onbekende retailer in Italië. Zo kocht ik een nieuw koffiezetapparaat en had mijn buurman even een matrastopper laten bezorgen op de camping.

  4. Er zijn denk ik een heleboel mensen die afgelopen kwartaal pas het gemak van online kopen ontdekt hebben. Dat smaakt naar meer.
  5. Webwinkels worden er steeds beter in om klanten te binden en te verleiden om extra producten te kopen. Eén van de redenen waarom wij met Bambuu veel ingevlogen worden. Want misschien dat iemand nu wel in de markt is voor nieuw beddengoed als ze een maand geleden een nieuw matras hebben gekocht?

Ik denk dat ik nog wel een paar redenen kan bedenken waarom Q3 van dit jaar beter zal zijn dan vorig jaar. En eerlijk gezegd kan ik ook wel wat redenen bedenken waarom het misschien slechter zou kunnen uitpakken. De tijd zal het leren...

Ps. in dit kader zijn de volgende links interessant om te bekijken:

Maandelijks de Thought Starter in je mailbox?
Meer weten of een vraag?

Wij helpen je graag!

Vul het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Bedankt voor je inschrijving!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Klik op bovenstaande button om de gegevens te verzenden. We zullen je gegevens gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie lees je in de privacyverklaring.

Gratis proefperiode

Vrijblijvend starten met marketing automation

Vraag nu direct een vrijblijvende trial van ActiveCampaign aan. Vervolgens heb je 14 dagen de tijd om ActiveCampaign van voor tot achter te testen.

Bedankt voor je aanvraag! Binnen enkele ogenblikken ontvang je een mail met inloggegevens om de komende 14 dagen ActiveCampaign te ontdekken!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Interessant voor jou?

Online Concurrentie Check.

Laat onze specialisten uitzoeken wat jij kan leren van de aanpak van je concurrent:

Check aanvragen
Bedankt voor jouw interesse. Je hoort spoedig van ons.
Oeps! Er ging iets fout bij het versturen.
Wij geven mooie MKB bedrijven het podium dat ze verdienen!

Laat mij eens
met je meedenken!

06 - 10 88 10 99
WhatsApp
Bel, app of mail mij om jouw uitdagingen te bespreken.
Bart Degeling
Partner / Consultant