Thought Starter: Ondernemersverkiezingen als marketingkanaal

Sinds een paar jaar probeert Bambuu een plek te krijgen bij allerlei ondernemersverkiezingen. Niet (alleen) omdat we het schouderklopje wel fijn vinden, maar vooral voor marketingdoeleinden.
Geschreven op:
27/11/2020

Gisteren nog werden we met Bambuu 2e bij de NHN Business Awards categorie MKB Midden. Geen eerste, dat is jammer, maar het maakt niet uit. We stonden er weer. Net als twee weken geleden toen we voor de derde keer op rij een FD Gazellen in de wacht sleepte en begin dit jaar toen we in de top 5 eindigde van de Emerce100.

Waarom meedoen aan dit soort verkiezingen?

Als je dit aan andere bedrijven vraagt die meedoen aan deze verkiezingen dan hoor je naast het schouderklopje vaak als reden dat het misschien wel nieuwe klanten kan opleveren. Dat kan. Ook wij worden gebeld of gemaild omdat ze ons op het spoor zijn gekomen via een verkiezing. Maar er is meer…

Onze belangrijkste redenen om mee te doen aan deze verkiezingen ligt op werknemers vlak. Bestaande medewerkers, maar ook potentiële toekomstige medewerkers. Mensen willen gewoon graag bij een winnend team horen. Simple as that.

In de praktijk

De truc is dus om de nominatie, eventuele finaleplaats en vervolgens de uitkomst van de verkiezing voor je te laten gaan werken. Dit doen wij o.a. door hierover te bloggen, dit te delen op de diverse socials, dit te mailen naar bestaande klanten, potentiële klanten en dit prominent terug te laten komen op de website, Linkedin profielen en andere communicatiemiddelen. Zo ook op onze ‘Bloeien bij Bambuu’ website waarmee wij potentiële werknemers trachten te recruiten.

Denk er eens over na. Zou jij verkiezingen beter voor je kunnen laten werken? Begin eens met in kaart brengen welke relevante verkiezingen er zijn en schrijf je in. Zoek hierbij op vakgebied, maar dus ook op regionale verkiezingen. Nee heb je, ja kun je krijgen...

Oja, belangrijke toevoeging. Vergeet niet je successen te vieren! Ook als ook je een tweede plek pakt (ja, ook wij waren even flink teleurgesteld toen het bekend gemaakt werd) is dat champagne-waardig.

Bambuu zou Bambuu niet zijn als we onze afgevaardigde (er mocht 1 persoon per bedrijf naar binnen) niet buiten zouden opwachten. Successen vier je samen.

Maandelijks de Thought Starter in je mailbox?
Meer weten of een vraag?

Wij helpen je graag!

Vul het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Bedankt voor je inschrijving!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Klik op bovenstaande button om de gegevens te verzenden. We zullen je gegevens gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie lees je in de privacyverklaring.

Gratis proefperiode

Vrijblijvend starten met marketing automation

Vraag nu direct een vrijblijvende trial van ActiveCampaign aan. Vervolgens heb je 14 dagen de tijd om ActiveCampaign van voor tot achter te testen.

Bedankt voor je aanvraag! Binnen enkele ogenblikken ontvang je een mail met inloggegevens om de komende 14 dagen ActiveCampaign te ontdekken!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Interessant voor jou?

Online Concurrentie Check.

Laat onze specialisten uitzoeken wat jij kan leren van de aanpak van je concurrent:

Check aanvragen
Bedankt voor jouw interesse. Je hoort spoedig van ons.
Oeps! Er ging iets fout bij het versturen.
Wij geven mooie MKB bedrijven het podium dat ze verdienen!

Laat mij eens
met je meedenken!

06 - 10 88 10 99
WhatsApp
Bel, app of mail mij om jouw uitdagingen te bespreken.
Bart Degeling
Partner / Consultant