Waarom Coolblue meer kan vragen voor dezelfde wasmachine

Mensen zijn van nature risk-avers. Wat betekent dat voor je marketingbeleid?

Welke rol speelt merkdenken in jouw bedrijf? Leer van de experts bij Coolblue en optimaliseer jouw marketingstrategie voor succes.

Door:
Tuesday
31
October
2023
Groeisleutel

Geef jij graag geld uit bij bedrijven die je helemaal niet kent? Waarschijnlijk niet.

Wij mensen, wij zijn risk-avers. We vermijden de kans op gedoe. We doen liever zaken met bedrijven waar we een goed gevoel over hebben. Waarvan we bijna zeker weten dat het goed zit.

Kortom: we kopen liever merken die we kennen.

Dit is in een notendop het idee achter ‘branding’, het opbouwen van een merk. Je verovert een plekje in het hoofd van je doelgroep. Zodat je voorkeur geniet als een potentiële klant voor een beslissing staat.

Coolblue is een voorbeeld van een bunkerhard merk. Ze verkoopt apparaten via internet: transparanter kun je het niet krijgen. Onderscheiden op prijs is dan een logische reflex. Coolblue weigert om dat te doen.

“Heeft Coolblue een laagste prijsgarantie? Nee. Bij Coolblue willen we het verschil maken met de allerbeste service en niet door te stunten met lage prijzen. “

Zeggen ze er zelf over.

Coolblue, alles voor een glimlach. De allerbeste service. Als er gedoe is, lossen we het op, zonder vragen. Het meest klantgerichte bedrijf van Nederland, Duitsland en België.

Het Coolblue-gevoel herken je direct en komt overal, ja echt overal terug. Dit is de reden waarom Coolblue regelmatig viraal gaat, dankzij hun snelle inhakers, leuke verwoording en grappige video's. Denk aan deze video met Sinterklaas van vorig jaar.

Het bedrijf heeft er jaren over gedaan (en vele miljoenen euro's voor uitgegeven) om bekend te worden en dit plekje te claimen in onze hoofden. Het merk zorgt ervoor dat velen (ook ik) graag iets meer betalen voor elektronica.

Ondanks de lastige marktomstandigheden groeit Coolblue verder, naar € 2,35 miljard in 2022. Terwijl andere aanbieders elkaar kapot concurreren in Google Shopping en / of op de fles gaan.

Welke rol speelt merkdenken voor jullie? De ervaring leert: als je over een paar jaar optimaal wil oogsten, moet je nu beginnen met bouwen. Een dergelijke beslissing heeft grote invloed op de inrichting van je marketingstrategie.

Arrow icon

Interesse in onze aanpak? Laat Bambuu meekijken met je uitdagingen.

Bekijk of je in aanmerking komt voor een vrijblijvende nulmeting door onze specialisten.

No items found.