Thought Starter: Échte aandacht van je doelgroep

Lang was 'adverteren' dé manier om in beeld te komen bij jouw doelgroep. Maar door een overvloed aan advertenties zijn mensen expert geworden in het negeren hiervan. Dus hoe breng je dan jouw boodschap over?
Geschreven op:
19/2/2019

377 reclameuitingen per dag, krijgt een Nederlander voor de kiezen. Véél teveel natuurlijk om te verwerken. Consumenten zijn expert geworden in het negeren van commercie. Maar als adverteren niet meer zo effectief is... Hoe breng je dan wel jouw boodschap over de buhne?

Zorg voor relevantie

Relevantie is key. Mensen hebben alleen aandacht voor dingen die ze echt verder helpen. Voor het oplossen van problemen. Voor het verbeteren van hun leven. Dat gaat niet om advertenties of commercials. Dat gaat om tips, kennis, ervaringen, inspiratie, ontspanning. Relevante inhoud dus!

Dat is de basis van 'Content Marketing'.

Breng inhoud waar jouw doelgroep écht iets aan heeft. Alleen zo genereer je échte aandacht en krijg je kans om in contact te komen.

5 tips & tools voor slimme Content Planning

Hoe kun je bepalen wat interessant is voor jouw doelgroep? Maak gebruik van de volgende insights:

  1. Logica. Bieden jullie opleidingen voor professionals? Grote kans dat jouw doelgroep geïnteresseerd is in 'carrièreontwikkeling'. Je kan zelf bedenken wat interessante info voor jouw klanten is, die bovendien aansluit op jouw producten of diensten.

  2. Klanten. Vraag het je klanten. Of anders de mensen binnen jouw bedrijf die direct contact hebben met klanten, zoals Sales of Customer Care. Welke vragen komen jouw bedrijf binnen, nog voordat jullie starten met een oplossing?

  3. Media. Media zijn er goed in om te publiceren over wat hun lezers bezig houdt. Alleen zo krijgen ze lezers, en daarmee adverteerders.

    Bekijk de media die jouw doelgroep graag consumeert. Over welke topics gaat het?

  4. Zoekgedrag. Vind uit waar jouw doelgroep zich actief op oriënteert. Hiervoor kun je tools gebruiken zoals het handige Ubersuggest van Neil Patel.

  5. Concurrenten. Heb je een concurrent waar je jaloers op bent? Bekijk eens waar zij het over hebben online. Gebruik hiervoor een tool als SE Ranking.com.

Voorbeeld Coolblue

Interessant voorbeeld komt van Coolblue. Coolblue verkoopt elektronica, waaronder speakers. Alle producten zijn uiteraard te vinden op de website. Daarnaast biedt Coolblue nuttige informatie voor consumenten die zich oriënteren voor nieuwe speakers. Welke typen zijn er? Wat past het beste bij mij?

Screenshot Coolblue

Met deze content vangt Coolblue zoekverkeer af van concurrenten, die zich alleen focussen op hun producten en diensten. Minstens zo interessant, Coolblue staat strak op NR. 1 in Google wanneer je zoekt op 'advies hifi speakers', boven ruim 1,7 miljoen pagina's die ook geindexeerd zijn voor deze zoekopdracht.

Screenshot Google

Content Kalender

Met bovenstaande tools kun je een lijstje maken met vragen die jouw doelgroep beantwoord wil hebben. Die vragen gaan dus niet over jou, maar over het leven van je potentiële klant.

Op basis hiervan maak je een Content Kalender. Dit is een planning voor blogs, interviews, nieuwsberichten, whitepapers, video's of podcasts die de topvragen van jouw nieuwe klanten beantwoorden.

Bepaal welke content je produceert, en wanneer je het verspreidt via welke kanalen.

Denk aan zoekmachines, waarmee je de content vindbaar maakt. Of social media, waarmee je de content pushed naar de juiste profielen.

Concurrentie buiten spel

Is dit makkelijk? Zeker niet. Het kost veel tijd en geld om tot echt relevante inhoud te komen. Maar één ding is zeker. Beantwoord de vragen van jouw doelgroep en je zet de concurrentie in één keer compleet buiten spel.

Succes! Cheers,

Team Bambuu

Ps. Hulp nodig? Contact ons!

Maandelijks de Thought Starter in je mailbox?
Meer weten of een vraag?

Wij helpen je graag!

Vul het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Bedankt voor je inschrijving!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Klik op bovenstaande button om de gegevens te verzenden. We zullen je gegevens gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie lees je in de privacyverklaring.

Gratis proefperiode

Vrijblijvend starten met marketing automation

Vraag nu direct een vrijblijvende trial van ActiveCampaign aan. Vervolgens heb je 14 dagen de tijd om ActiveCampaign van voor tot achter te testen.

Bedankt voor je aanvraag! Binnen enkele ogenblikken ontvang je een mail met inloggegevens om de komende 14 dagen ActiveCampaign te ontdekken!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Interessant voor jou?

Online Concurrentie Check.

Laat onze specialisten uitzoeken wat jij kan leren van de aanpak van je concurrent:

Check aanvragen
Bedankt voor jouw interesse. Je hoort spoedig van ons.
Oeps! Er ging iets fout bij het versturen.
Wij geven mooie MKB bedrijven het podium dat ze verdienen!

Laat mij eens
met je meedenken!

06 - 10 88 10 99
WhatsApp
Bel, app of mail mij om jouw uitdagingen te bespreken.
Bart Degeling
Partner / Consultant