Help je webshop groeien met marketing automation

Marketing automation niet voor e-commerce? Zeker wel! Koppel jouw webshop aan ActiveCampaign en start met groeien. Meer klanten en tijd besparen, top toch?!

Dennis Veldhuis
Door:
Dennis
Monday
3
February
2020
Bambuu Nieuws

Marketing automation in de e-commerce sector is als het inhuren van een persoon om de verkoop voor jouw webshop te beheren. De marketing automation tool van ActiveCampaign kan jouw webshop laten groeien. Meer klanten krijgen en tijd besparen, wie wil dat nou niet? Wij van Bambuu laten je graag kennismaken met de uitgebreide mogelijkheden van marketing automation.

Next level met marketing automation

Marketing automation is een slimme softwareoplossing die het leven van jou als marketeer een stuk eenvoudiger maakt. Met behulp van marketing automation software:

 • Integreer je alle klant- en datakanalen met elkaar
 • Worden gegevens en acties van je prospects in kaart gebracht en automatisch op de juiste manier opgeslagen
 • Automatiseer je marketingacties, met als gevolg hogere efficiëntie en kostenbesparing
 • Maak je gebruik van slimme technologie die ervoor zorgt dat je steeds beter gekwalificeerde leads krijgt, wat terug te zien is in de omzet van je webshop.

Wanneer je al aardig op weg bent met het scoren van leads voor je bedrijf, dan wil dat nog niet zeggen dat daarmee je doel bereikt is. Leads zijn namelijk pas echt interessant als ze uiteindelijk klant worden van jouw bedrijf. Je hebt kwalitatieve leads nodig, mensen die interesse hebben in jouw producten of diensten. Om dit te realiseren, is het slim om je prospects al in een vroeg stadium te monitoren en ze aan de hand mee te nemen totdat ze converteren. De oplossing hiervoor is marketing automation. Hiermee breng je je marketing naar de next level, tegen een minimale investering.

Wat kun je als webshop met marketing automation?

Als webshop liggen er veel kansen voor het oprapen wanneer je gebruik maakt van een marketing automation tool. Wij zetten de belangrijkste mogelijkheden voor je op een rij:

 • 75% van de winkelwagentjes in een webshop worden verlaten. Marketing automation zorgt er automatisch voor dat klanten een herinnering krijgen en weer naar de webshop terugkeren om hun bestelling af te maken.
 • Uitgebreide integratie met WooCommerce, Shopify en BigCommerce
 • Wanneer klanten al een tijdje niets bij je hebben gekocht, loop je het risico ze te verliezen. Geautomatiseerde win-back campagnes helpen je om je klanten terug te laten komen voor meer.
 • Upload producten uit je webshop, zodat je mensen via e-mail of een andere campagne kunt laten zien wat ze aanspreekt en waarbij de kans op conversie dus het grootst is.
 • Beloon je trouwe klanten met kortingen.
 • Stuur je klanten nuttige tips hoe ze bijvoorbeeld een product kunnen gebruiken.
 • Beheer de verwerking van je orders achter de schermen, gebruik hiervoor de CRM-module.
marketing automation e-commerce

De belangrijkste features binnen ActiveCampaign

ActiveCampaign geeft jou de tools die je nodig hebt om jouw webshop te laten groeien. Hierbij kun je onder andere denken aan:

 • Marketing automation
  Met behulp van marketing automation richt je je marketingactiviteiten automatisch op de juiste mensen en beheer je de marketing op een niveau waar niemand anders tijd voor heeft.
 • E-mailmarketing
  Gebruik gerichte, gepersonaliseerde en triggerende e-mails voor bijvoorbeeld het aankondigen van deals en aanbiedingen.
 • CRM-systeem
  Volg jouw leads op de voet, beheer de orderafhandeling en zorg ervoor dat jouw salesteam ook overal van op de hoogte is.
 • Site tracking
  Met behulp van site tracking zie je precies wat mensen op jouw website doen en hoe lang ze op welke pagina blijven hangen. Deze mensen kun je vervolgens gerichte aanbiedingen doen.
 • Aangepaste doelgroepen binnen Facebook
  Target mensen automatisch met Facebook advertenties op basis van hoe ze omgaan met jouw advertenties, met jouw bedrijf.
 • Segmentatie
  Segmenteer jouw contacten op gedrag dat voor jouw webshop belangrijk is. Denk bijvoorbeeld aan de aankoopgeschiedenis en de gemiddelde bestelwaarde.
 • Geavanceerde rapportages
  Met behulp van de data die marketing automation in kaart brengt, zie je direct welke aanbiedingen en campagnes de beste resultaten opleveren. Dé manier om nieuwe groeimogelijkheden te ontdekken.
 • Aangepaste formulieren
  Breng met behulp van aangepaste formulieren leads en de bijbehorende e-mailadressen in kaart en leg deze vast.
 • Attribution
  Met behulp van attribution zie je precies waar je beste klanten vandaan komen, via welke kanalen, en meer.
  Het is net alsof je een marketingmanager aanneemt, maar dan zonder dat je een extra werkplek (en salaris) nodig hebt.

Aan de slag!

Ben je na het lezen van deze blog geïnteresseerd om marketing automation in te zetten voor jouw webshop? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag om jouw webshop te laten groeien.

Arrow icon
Dennis Veldhuis
Dennis Veldhuis
Marketeer / Project Manager

Interesse in onze aanpak? Laat Bambuu meekijken met je uitdagingen.

Bekijk of je in aanmerking komt voor een vrijblijvende nulmeting door onze specialisten.

No items found.