De juiste e-mail op het perfecte moment met predictive sending

Hoe tof zou het zijn om je (potentiële) klanten altijd op het juiste moment te e-mailen? Dat kan met predictive sending, oftewel voorspellend verzenden, van ActiveCampaign.
Geschreven op:
7/1/2020

Je hebt een triggerende onderwerpregel bedacht, een perfecte call-to-action geplaatst en je contactpersonen gesegmenteerd voor maximale betrokkenheid. Maar wanneer moet je deze perfecte e-mail nou eigenlijk verzenden?

Hoe tof zou het zijn om je (potentiële) klanten altijd op het juiste moment te e-mailen? Dat kan met predictive sending, oftewel voorspellend verzenden, van ActiveCampaign. Wil je met het versturen van e-mails de betrokkenheid van jouw contacten vergroten? Kies dan voor predictive sending. Deze optie van ActiveCampaign is de next level variant van e-mailmarketing.

Wij nemen je graag mee in de wereld die predictive sending heet.

Wat is predictive sending?

De functionaliteit predictive sending maakt marketing een stuk eenvoudiger. Waarom? Omdat je niet meer hoeft te gokken naar het juiste tijdstip van verzenden, maar eenvoudigweg maatwerk kunt leveren. Door te werken met slimme automatiseringen zie je de betrokkenheid van je contacten naar aanleiding van je mailings groeien. En uiteindelijk ook een stijging in je conversies.

Met één druk op de knop kun je de optimale verzendtijd (de tijd waarop zij normaal gesproken hun e-mail openen) per individueel contact inschakelen. Hoe meer jouw contacten betrokken zijn bij je e-mails, hoe meer data je verzamelt en hoe gerichter de verzendtijd van een volgende e-mail is. Handige rapportages geven je inzicht in het gedrag van je (potentiële) klanten.

Hoe werkt het?

Met ActiveCampaign verzamelen we open data van ieder contact dat betrokkenheid toont met je e-mails. Komt je contact een e-mailactie tegen met de ‘Verzenden met voorspellend verzenden’ optie, dan wordt de ‘geopend’ data van dit contact gebruikt om de beste verzendtijd te voorspellen. De betreffende e-mail blijft dan in de wacht staan, totdat de beste verzendtijd bereikt is.

Maar hoe vindt deze tool het beste moment om een e-mail te versturen? Hoe werkt predictive sending?

Stap 1: Zet de mogelijkheid aan

Gebruik je binnen marketing automation de actie ‘E-mail verzenden’? Kies dan voor de optie ‘predictive sending’.

Stap 2: Analyseer het verzenden

Wanneer je kiest voor predictive sending, rangschikt ActiveCampaign het e-mailgebruik van elk contact elk uur van de dag. ActiveCampaign gebruikt al deze bevindingen om een geschikte verzendtijd per contactpersoon in te plannen.

Stap 3: Achterover leunen en kijken maar

In één overzichtelijke rapportage zie je de aanbevolen verzendtijd en het tijdstip waarop de e-mail daadwerkelijk verzonden is. Een uitstekende manier om waardevol inzicht in jouw doelgroep te krijgen.

Predictive sending richt zich dus op de optimale verzendtijd per individu. Met behulp van machine learning worden het aantal opens, kliks en conversies van elke persoon geanalyseerd. Dit om de beste verzendtijd te bepalen.

Klaar met gissen? Start met predictive sending

Ben je klaar met gissen naar wanneer welke vormen van marketing in te zetten? Maak dan gebruik van predictive sending van ActiveCampaign en stuur vanaf vandaag perfect getimede berichten en maak meer impact met je e-mailmarketing.  

Verder lezen over ActiveCampaign?

Deze blog is onderdeel van een serie blogs over de mogelijkheden die ActiveCampaign biedt. Benieuwd naar de andere blogs? Lees gerust even verder:


Maandelijks de Thought Starter in je mailbox?
Meer weten of een vraag?

Wij helpen je graag!

Vul het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Bedankt voor je inschrijving!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Klik op bovenstaande button om de gegevens te verzenden. We zullen je gegevens gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie lees je in de privacyverklaring.

Gratis proefperiode

Vrijblijvend starten met marketing automation

Vraag nu direct een vrijblijvende trial van ActiveCampaign aan. Vervolgens heb je 14 dagen de tijd om ActiveCampaign van voor tot achter te testen.

Bedankt voor je aanvraag! Binnen enkele ogenblikken ontvang je een mail met inloggegevens om de komende 14 dagen ActiveCampaign te ontdekken!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Interessant voor jou?

Online Concurrentie Check.

Laat onze specialisten uitzoeken wat jij kan leren van de aanpak van je concurrent:

Check aanvragen
Bedankt voor jouw interesse. Je hoort spoedig van ons.
Oeps! Er ging iets fout bij het versturen.
Wij geven mooie MKB bedrijven het podium dat ze verdienen!

Laat mij eens
met je meedenken!

06 - 10 88 10 99
WhatsApp
Bel, app of mail mij om jouw uitdagingen te bespreken.
Bart Degeling
Partner / Consultant