Handleiding: Van lead tot klant

Het converteren van leads naar klanten is een cruciaal onderdeel van jouw huidige of nieuwe marketingstrategie. Daar helpen we je bij met deze handleiding voor leadgeneratie.
Ons werk
Arrow-icon
Handleiding: Van lead tot klant

Met deze 6 stappen zet jij jouw leads succesvol om in klanten

Met deze 6 stappen zet jij jouw leads succesvol om in klanten

Leadgeneratie en -conversie is een onmisbaar onderdeel van de marketingstrategie van jouw bedrijf. Succesvolle sales worden altijd voorafgegaan door goede marketing; dat weten we bij Bambuu als geen ander. Daarom delen we in dit blog een samenvatting van de 6 stappen waarvan we in de praktijk leerden dat deze cruciaal zijn voor een zo hoog mogelijke return on investment. 

We delen de eerste 3 tips met je!

Wil je meer weten over deze tips of de overige tips tot je nemen. Download dan de complete handleiding.

1. Bepaal de fase waarin de lead zich bevindt

Veel leads van wie je de gegevens binnenkrijgt, zijn in eerste instantie nog niet klaar voor een salesgesprek. Je moet ze eerst warm(er) maken voor jouw product of dienst. Dat doe je vooral door via slimme software te achterhalen in welke fase van de klantreis ze zich bevinden, en je content daarop af te stemmen.

2. Neem zo snel mogelijk contact op

Als een lead klaar is voor een sale, is het zaak om zo snel mogelijk contact op te nemen. Wanneer je een telefoonnummer tot je beschikking hebt, moet je altijd zo snel mogelijk bellen. Hoe langer je wacht, hoe kleiner de kans is dat jouw lead uiteindelijk een klant wordt.

3. Contact betekent niet gelijk verkopen

Dan komt er een moment dat je telefonisch contact hebt met je klant. Zorg dat je van tevoren je gespreksstructuur hebt klaarliggen. Het is belangrijk om te onthouden dat verkopen niet je doel is tijdens dit gesprek. Het doel is meestal eerst het maken van een fysieke afspraak.

Download hier onze uitgebreide handleiding
Handleiding: Van lead tot klant
Download hier onze uitgebreide handleiding
Bedankt voor je interesse!
Download PDF hier

Cadeautje!
Download ook ons Recruiment Marketing Canvas en ga direct aan de slag met jouw zoektocht naar de juiste kandidaat!

Sorry. Er ging iets fout. Probeer het nog eens.
Wist je dat...

...je veel enthousiaster overkomt aan de telefoon wanneer je staat of rustig rondloopt? Wanneer je zit, straalt die passiviteit makkelijk door naar de andere kant van de lijn.

Max Schoorl
Max Schoorl
Team Manager / Marketing Strateeg